1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İlgisizlik kuruttu
İlgisizlik kuruttu

İlgisizlik kuruttu

Geçtiğimiz yıl büyük emek ve para harcanarak ekilen ve güzel bir hale getirilen Lefke Türk Spor Kulübü antrenman sahası, ilgisizlikten kurudu. Daha önce sahanın Spor Dairesi’ne bağlı 2 personel tarafından bakım ve idamesi sürdürülürken, personellerden bir

A+A-

Haldun Oktay

Geçtiğimiz yıl büyük emek ve para harcanarak ekilen ve güzel bir getirilen Lefke Türk Spor Kulübü antrenman sahası ilgisizlik yüzünden kurudu. Lefke antrenman sahasında daha önceki yıllarda Spor Dairesi’ne bağlı iki personel çalışırken ani bir kararla sahada çalışan personelin bir tanesi Güzelyurt’a gönderildi. Bu karar sahanın kurumasının baş nedeni oldu.

Mükellef: “Telefonlarımıza kimse çıkmadı”
Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Lefke Türk Spor Kulübü başkanı Yıltaç Mükellef yaşanan süreci şu şekilde anlattı:
“Daha önceki yıllarda Spor Dairesi tarafından gönderilen iki personel maç ve antrenman sahasının bakımını en iyi şekilde yapmaktaydı. Ancak ani ve keyfi bir kararla personelin bir tanesi bizim tesislerimizden alınarak Güzelyurt’a gönderildi. Biz hemen ilgili yerleri arayarak bir personelle hem maç hem de antrenman sahasının bakımının mümkün olamayacağını söyledik. Bu durumun özellikle yaz aylarında çok büyük bir risk oluşturacağını ifade ettik. Daha sonraki süreçte ise defalarca bakanlığı aradık ama karşımızda muhatap bulamadık. Telefonlarımıza kimse çıkmadı”

“Tam bir şok yaşadım”
“Geçirdiğim sakatlıktan dolayı uzun bir süre tesislere gidememiştim. Önceki gün takımın hem antrenmanı izlemek hem de tesisleri gezmek için stada gittim. Gördüğüm manzara karşısında tam bir şok yaşadım. İnanılmaz bir üzüntü duydum. İnanın içim sızladı. Su sorununun olmadığı bir yerde sahanın kurutulmasına inanın bir anlam veremedim. Sahanın bakımı niye yapılmadı? Bu ilgisizliğin nedeni ne? Bence bu soruları sadece ben değil herkesin sorması gerek. Bundan sonraki süreçte A takım, genç takım, yıldız ve minik takımlar nerede antrenman yapacak? Tüm yükü Karadağ Stadı’na veremeyiz”

“Her şey yap boz tahtasına çevrildi”
“Antrenman sahasının yapımında çok emek ve para harcadık. Şimdi bana yeniden ekeriz diyorlar. Şimdi ekseler ancak ikinci yarıda belki de daha sonra kullanıma açılacak. Bu durum ülkemizde doğru dürüst bir spor politikasının olmadığının en somut örneği. Her şey yap boz tahtasına çevrilmiş. Keyfi kararlarla ülke sporuna yön verilmeye çalışılıyor. Ortada hem zaman hem de ciddi bir maddi kayıp yaşanıyor. Bence bu makamlara biran önce işinin ehli ve siyasetten arındırılmış kişiler atanmalı. Gelecekle ilgili ciddi planlamalar yapılmalı. Yoksa bu sıkıntılar hep sürecek. Her yıl sahalar kurutulup yerine yenileri ekilecek.”  

 

Bu haber toplam 1964 defa okunmuştur