1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İkinci perde açılıyor
İkinci perde açılıyor

İkinci perde açılıyor

Süper Lig’de ikinci hafta maçları bugün ve yarın oynanacak

A+A-

Hüseyin KIRAL

Geçtiğimiz hafta başlayan futbol sezonunun ilk hafta maçlarının ardından gözler şimdide ikinci hafta maçlarına çevrildi. İkinci hafta maçlarına bakıldığı zaman Cihangir ile GAÜ Çetinkaya ve Doğan Türk Birliği ile K.Kaymaklı maçları haftanın maçı olarak nitelendiriliyor. İlk hafta GAÜ Çetinkaya, konuk ettiği Değirmenlik karşısında 5-1’lik skorla haftanın en farklı skorunu alarak lige lider başlarken, Cihangir geçtiğimiz son iki sezonun şampiyonu Yenicami’yi mağlup ederek ligde iddialı olduğunu gösterdi.

Diğer tarafta şampiyonluğun en büyük adayı durumunda gösterilen Doğan Türk Birliği, Yeni Boğaziçi deplasmanından bir puanla dönerken, K.Kaymaklı, konuk ettiği Mağusa Türk Gücü’nü 1-0’la geçti. Yarın oynanacak olan bu karşılaşmada Doğan taraftarına galibiyet göstermek, Kaymaklı ise yenilmemek için mücadele edcek.

Cihangir - GAÜ Çetinkaya

GAÜ ile yapılan birleşmenin ardından takım içerisinde yeni bir oluşuma giden Çetinkaya’da ilk hafta alınan farklı galibiyet yüzleri güldürse de, asıl önemli olanın Cihangir deplasmanında ne yapacağı. Cihangir takımı da Yenicami karşısında ortaya koyduğu oyun ve elde edilen galibiyet ile ‘bu ligde bizde varız’ derken, rakiplerine gözdağı verdi. Lider GAÜ Çetinkaya’da moraller yüksek, Cihangir’de futbolcular ve camia Yenicami galibiyetine sevinirken, kaptan Fırat Ersalan’ın kırmızı kart cezalısı, Seyhan Keskinel’in sakatlığı üzüntü yarattı. GAÜ Çetinkaya bu önemli maçta öncelikle kendi gücünü görmek için sahaya çıkarken, Cihangir geçtiğimiz hafta olduğu gibi kendi evinde yine kazanmak için mücadele edecek.

Yenicami – B. Bağcıl

Geçtiğimiz son iki sezonun şampiyonu Yenicami, ilk hafta Cihangir deplasmanından eli boş dönerken, Bostancı Bağcıl’da, bölge derbisinde  konuk ettiği komşusu Lefke’yi 1-0’la geçerek ilk haftayı kayıpsız kapattı.  Yenicami’de Süper Kupa maçında gördüğü kırmızı kart nedeni ile yabancı futbolcusu Lionel Arol’un cezası devam ederken, kaptan Uğur’un bu maçta forma giyecek olması teknik heyetin azda olsa yüzlerinin gülmesine neden oldu. Yenicami, Girne  20 Temmuz Stadı’nda oynayacağı bu maçı mutlak kazanmak istiyor.
Bostancı Bağcıl’da Kulüp Başkanı Hasan Besim’in takıma teknik direktör bulamamanın sıkıntılarını federasyon ile çözmeye çalışırken, takımı maça hazırlayan Orçun Volkan, Lefke karşısında alınan galibiyetin tesadüfü olmadığını göstermek istiyor. 

Canbulat Stadı: Mağusa TG - Türk Ocağı (Mehmet Sezener)

Sezona iyi transferler ve yurt dışında kamp yaparak iyi hazırlandıklarını söyleyen Mağusa Türk Gücü (MTG) ile Türk Ocağı (TOL), geçtiğimiz hafta oynanan ligin ilk karşılaşmasında puan alamadılar. MTG, geçtiğimiz hafta K.Kaymaklı karşısında aldığı 1-0’lık mağlubiyet sonrası ortaya koyduğu futbol ve oyun anlayışı eleştirilirken, TOL karşısına üç puan için çıkacak. TOL’da durum pek farklı değil. Mormenekşe karşısında bol gol pozisyon üretmesine rağmen kendi seyircisi önünde 2-1 mağlup olması moralleri bozsa da bugün MTG deplasmanından puansız dönmeleri yönetiminde takım içinde yaptırım yapmayı getirebilir.

Lefke – Y. Boğaziçi

Geçtiğimiz son iki sezonun flaş takımının mücadelesinde Lefke, kendi seyircisi önünde Yeni Boğaziçi takımını ağırlayacak. Lefke, kedi evinde oynayacağı sezonun ilk resmi müsabakasında Yeni Boğaziçi karşısında galip gelerek, hem geçtiğimiz hafta Bağcıl maçında alınan mağlubiyeti taraftarına unutturmak, hem de takımı üç puanla tanıştırmak istiyor.
Yeni Boğaziçi’nde ise özellikle Teknik Direktör Turgay Kara, ilk haftada galibiyeti son anda kaçırdıklarının altını çizerken, Lefke deplasmanından da ellerinin boş dönmeyeceklerini söylüyor.

Mormenekşe – G. Birliği

İkinci hafta Süper Lig yine bir bölge derbisine sahne oluyor. Mormenekşe, komşusu Gençler Birliği takımını Mağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda ağırlayacak. Mormenekşe’de sezon başında oynanan ve kaybedilen iki kupa maçının ardından TOL karşısında alınan üç puan morallerin geri gelmesine neden oldu. Gençler Birliği maçına da bu moral ve motivasyonla çıkacak olan Mormenekşe karşılaşmanın favorisi görünüyor. Gençler Birliği takımı ise kendi evinde beklemediği Binatlı beraberliği karşısında ortaya koyduğu futbolla da şoklarını yaşarken, Mormenekşe deplasmanından da puan veya puanlarla dönerek o şoku üzerlerinden atmanın hesapları yapılıyor.

Binatlı – Değirmenlik

Tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele eden Değirmenlik geçtiğimiz hafta GAÜ Çetinkaya karşısında ortaya koymuş olduğu oyunla lige farklı mağlubiyetle başlarken, bu ligde deneyimsiz olduklarını gösterdi. Binatlı deplasmanında da sahaya aynı oyun anlayışı ile çıkacakları takdirde mağlup olmaktan kurtulamayacaklar.
Binatlı’da ise tam ters durum var. Gençler Birliği deplasmanından belki bir puanla döndüler, ancak ortaya konan futbol onları ileriye umutla bakmalarına neden olurken, maçında favorisi durumuna getirdi. Tek sakıntı orta alandan ileriye top götüre bilen futbolcuları Mehmet Göktaş’ın cezalı olması. 

Doğan TB – K. Kaymaklı

İkinci hafta karşılaşmalarının içinde haftanın bir başka önemli maçında şampiyon adaylarından DTB ile K.Kaymaklı takımları Girne 20 Temmuz Stadı’nda karşı karşıya geliyor. Şampiyonluğun en büyük adayı gösterilen DTB, ilk hafta oynadığı Yeni Boğaziçi maçında son dakikalarda bulduğu golle evine bir puanla dönerken, K.Kaymaklı, konuk ettiği Mağusa Türk Gücü’nü 1-0’la geçti. Yarın oynanacak olan bu karşılaşmada DTB taraftarına galibiyeti tattırmak, Kaymaklı ise yenilmemek için mücadele edecek.

Bu haber toplam 1355 defa okunmuştur