1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hollingsworth YDÜ’de
Hollingsworth YDÜ’de

Hollingsworth YDÜ’de

Bilyoner.com Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde çok güçlü bir kadro kuran ve birbirinden kariyerli oyuncuları kadrosuna katan YDÜ takımı bir yıldız daha transfer etti.

A+A-

Geçen sezonu son şampiyon Fenerbahçe’de geçiren Quanitra Hollingsworth yeni sezonda YDÜ takımında forma giyecek. TC’li kontenjanında forma giyecek olan Amerikalı oyuncu transferi resmen duyurdu.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi’nin Fenerbahçe ve Türk Milli Takımında forma giyen kadın basketbolunun önemli oyuncularından biri olan Quanitra Hollingsworth ile anlaştığı bildirildi.

Fenerbahçe’de forma giyiyordu
Yakın Doğu Üniversitesi yaptığı Quanitra Hollingsworth transferiyle gücüne güç katmış oldu. 1988 doğumlu ve 1,96 boyundaki Quanitra Hollingsworth, geçtiğimiz sezon formasını giydiği Fenerbahçe’de 8.6 sayı, 5.4 ribaunt ve 0.6 asist ortalamalarıyla sezonu başarılı bir şekilde tamamladı. 2017 Avrupa Kadınlar Şampiyonası elemelerinde formasını giydiği Türkiye Kadın Basketbol Milli Takımı ile oynadığı maçlarda ortalama 32,5 dakika süre alan Hollingsworth, 14,5 sayı ve 10 ribaunt ortalamaları ile Türkiye Milli Takımı’na da önemli katkılar sağladı. 18 Euroleague maçında maç başına 18 dakika süren alan Hollingsworth, 6,6 sayı, 4,6 ribaunt ortalamaları ile mücadele etti.

Hem savunmada hem de hücumda etkili
Uzun yıllar Fenerbahçe formasını giyen başarılı oyuncu 2009 yılında birinci tur 9. sıradan Minnesota Lynx takımı tarafından draft edilerek WNBA’de forma giymeye başladı. Minnesota Lynx takımdan sonra da sırası ile New York Liberty, Washington Mystics ve Seattle Storm takımlarının formalarını giyen Hollingsworth, Avrupa’nın en önde gelen kadın basketbol takımlarından biri olan Ekateringburg formasıyla da mücadele etti. 2012 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yıldız oyuncu, takımı ile 2016 yılında Türkiye Ligi şampiyonluğunu, 2015 ve 2016 yıllarında Türkiye Kupasını, 2013, 2014 ve 2015 yılında da Cumhurbaşkanlığı Kupalarını kazanma başarısını gösteren Quanitra Hollingsworth, hem savunmada hem de hücumdaki sert ve etkili oyunu ile ön plana çıkmaktadır. 

Hollingsworth: “YDÜ’nün başarısında katkımın en yüksek düzeyde olacağını söyleyebilirim”
Katıldığı imza töreninden sonra açıklamalarda bulunan Quanitra Hollingsworth “Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör ve üyelerinin hedefi her zaman başarılı olmak. Bu doğrultuda sosyal medyadan izlediğim kadarı ile Yakın Doğu Üniversitesi, yaptığı flaş transferlerle çok güçlü bir kadro oluşturdu. Bana Yakın Doğu Üniversitesi’nden transfer teklifi geldiğinde yurt dışından ve yurt içinden birçok teklif daha vardı. Ancak son yıllarda Yakın Doğu Üniversitesi ve BGD’de oynayan bütün arkadaşlarımdan duyduğum, sporcular için her türlü iyi şartların sağlandığı, tüm ödemelerin zamanında yapıldığı birer kulüp oldukları yönünde idi. Şimdi bu iki büyük gücün birleşmesi sonucunda oluşan sinerji Şampiyonluklar için yeterli olur diye düşünerek teklifi kabul ettim. Uyum sorununu yapacağımız hazırlık maçlarında gidererek, yeni sezonda Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde ve Eurocup’da başarılı olmak istiyoruz. Yeni takımım Yakın Doğu Üniversitesi’nin formasını giyecek olmaktan çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Türkiye’ye geldiğimden beri gördüğüm kadarıyla kulüp şartarı son derece güzel. Bu ortamda başarılı olmamak mümkün değil diye düşünüyorum. Yöneticilerimin, antrenörlerimin ve idarecilerimin bana gösterdiği bu sıcak ilginin karşılığını mutlaka vereceğim. Yeni takımım Yakın Doğu Üniversitesi’nin Şampiyonluklar kazanabilmesi için, tüm gücümle mücadele edeceğim. Sezonun başlamasını dört gözle bekliyor, yeni formamı giymek için sabırsızlanıyorum. Yakın Doğu Üniversitesi’nin başarısında katkımın en yüksek düzeyde olacağını söyleyebilirim” dedi.

Bu haber toplam 1620 defa okunmuştur