1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Heyecan dorukta
Heyecan dorukta

Heyecan dorukta

Hentbol Ligleri’nde grup maçları iki karşılaşma dışında tamamlandı. Gözler play-off’a çevrildi

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Büyükler Ligi’nde Erkekler Ligi’nde grup karşılaşmaları sona ererken, Kadınlar Ligi’nde yarın oynanacak karşılaşmaların ardından play-off heyecanının rotası belirlenecek. Erkekler Ligi’nde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) grubunu lider bitirirken, Kadınlar Ligi’nde de Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) grubunu lider tamamlayarak avantaj yakaladı.
Play-off heyecanında 2 galibiyete ulaşan ekip adını finale yazdıracak. Erkekler Ligi’nde maçlarda ikili averaj uygulamasına bakılmaksızın maçlar 0-0 başlayacak. Kadınlar Ligi’nde ise grup maçlarında rakibiyle oynadığı 2 karşılaşmayı kazanan ekip seriye 1-0 önde başlayacak. Kadınlar Ligi’nde yarın Lala Mustafa Paşa’da DAÜ ile UKÜ karşılaşacak. Maç saat 19.00’da başlayacak.

Erkeklerde grup tamamlandı
Büyük Erkekler Ligi’nde grup karşılaşmaları tamamlandı. Özellikle üç şampiyonluk adayının bulunması ve bu takımların hemen hemen eşit güçlerde olması Erkekler Ligi’ne müthiş bir heyecan katmış durumda. Grup karşılaşmalarında UKÜ’nün bariz üstünlüğü göze çarpsa da YDÜ ve Yükseliş’in de rakibini zorlaması olası bir finalde sonucun kestirilmesinin zor olduğunun göstergesi. UKÜ grupta oynadığı 7 karşılaşmanın da tamamını kazanarak play-off yarı finalinde grubu 4. Sırada tamamlayan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)’nin rakibi oldu. Özellikle ilk grup karşılaşmalarında İbrahim Öksüzoğulları, Tuğberk Yiğitcan, Ersen Bakay ve Kemal Topaloğlu’nun performansları takımı havaya soktu.

Şampiyon kolay kolay kestirilmiyor
UKÜ’nün lider tamamlayarak elde ettiği en büyük avantaj ise, iki şampiyonluk adayı YDÜ ile Yükseliş’in play-off yarı finalinde birbirileriyle oynayacak olması. YDÜ takımında özellikle Bora Liman’ın da geri dönmesiyle umutlar yeşerdi. Şahin’in de cezasının tamamlanmasının ardından takıma döneceği düşünülürse UKÜ’nün şampiyonluğu pek de kolay olmayacak. Yine Yükseliş takımı da Ahmet Öksüzoğulları gibi etkili oyuncularının yanı sıra kalesinde tecrübeli Haldun Göksu’yla şampiyonluk adaylarından biri. Büyük Erkekler Ligi’nde play-off yarı final karşılaşmalarında UKÜ ile DAÜ eşleşirken, YDÜ ile de Yükseliş takımları finale çıkmak için mücadele edecek.

YDÜ fırtına gibi esti
Büyük Kadınlar Ligi’nde ise tam bir YDÜ fırtınası yaşandı. Tüm rakiplerini farklı yenerek müthiş bir grafik sergileyen son şampiyon YDÜ, kuşkusuz ligin en büyük şampiyonluk adaylarından. Ligde oynadığı 8 karşılaşmadan da galip ayrılarak rakiplerine gözdağı veren YDÜ takımında özellikle Gülşah Öztürk ve kaleci Çağla Ergin’in performansı takımı ateşleyen etken oldu. YDÜ’nün Kadınlar Ligi’ndeki en büyük rakipleri ise kuşkusuz UKÜ ile DAÜ takımları olacak. Bu iki takımla oynadığı tüm karşılaşmaları kazanan YDÜ takımı olası bir final eşleşmesinde herhangi bir takımla oynayacağı maça 1-0 önde başlayacak.

UKÜ ve DAÜ toparlanırsa…
UKÜ’de ise Gençler Ligi şampiyonluğu ardından yakalanan hava Büyükler Ligi’nde hissedilmiyor. Tecrübeli YDÜ karşısında iki maçta da farklı skorlarla alınan mağlubiyet moralleri bozsa da olası finalde UKÜ’nün her şeyini ortaya koyacağı kesin. Bir diğer şampiyonluk adayı DAÜ ise beklenenin uzağında kaldı. UKÜ’ye de yenilen YDÜ’ye iki maçta da yenilen DAÜ toparlanırsa rakiplerinin canını yakabilecek güçte. Zira takımda Doğaç, Çağla ve Deni gibi iyi oyuncular var. Kaleci sıkıntısının aşılması durumunda DAÜ’nün de kolay kolay pes etmeyeceği kesin.

Yarınki maç düğümü çözecek
Kadınlar Ligi’nde yarın oynanacak DAÜ-UKÜ karşılaşmasını, UKÜ kazanırsa play-off yarı finaline 1-0 önde başlayacak. DAÜ’nün kazanması halinde ise seri 0-0’lık eşitlikle başlayacak. Lider YDÜ’nün rakibi ise Perşembe gün oynanacak Esentepe-Levent maçının ardından belirlenecek. YDÜ iki rakibi karşısında da seriye 1-0 önde başlayacak.

Bu haber toplam 1819 defa okunmuştur