1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Herkes haddini bilecek”
“Herkes haddini bilecek”

“Herkes haddini bilecek”

Basketbolda Koopspor ile Basketbol Federasyonu arasındaki tartışma büyüyor...

A+A-

Koopspor’un geçtiğimiz gün açıklama yaparak “MHK’nın bu maçı kasıtlı bir şekilde katleden Serdar Kızılsu’ya herhalde bir daha görev vermeyeceği kanaatindeyiz. Bundan böyle bu hakemi hiçbir maçımızda görmek istemiyoruz” açıklamasına MHK Başkanı Soner Evitan’dan sert bir yanıt geldi.

“Herkes haddini bilecek” diyen Evitan, kendilerinin Koopspor’a karışmadıklarını, bu nedenle Koopspor’un MHK’nın vereceği kararlara karşışma haddinin olmadığı yazılı açıklama ile duyuruldu.

“Aynı senaryo daha önce de yaratılmıştı”
Açıklama şu şekilde: “Öncelikle  MHK  olarak  hiçbir  zaman  basın  yoluyla  böyle  polemiklere  girme  taraftarı  olmadığımızı  fakat  Koopspor  tarafından  yaratılmak  istenen bu  hakem  krizi (kaldı ki aynı senaryo daha önce de yaratılmıştı) sebebiyle açıklamaya yapmaya mecbur bırakıldığımızı  belirtmek isteriz.

Koopspor Kulübü Başkanı Sayın Talat Yalkut’un basketbol federasyonu başkanı ve hakem  camiasını suçlayıcı basın bildirisinin ardından MHK başkanı olarak hakem camiasını ilgilendiren kısmına bir bir cevap vermek en doğal hakkımız.

Kendilerinin tek amacının ülke  sporuna ve gençliğine hizmet etmek olduğunu söyleyen Sayın Yalkut’un şu anda bizi birlikte  senaryo kurduğumuzu iddia ettiği Basketbol Federasyonu Başkanı Sayın Ertuğ Nasıroğlu’nun  bu ülkede genelde spora özelde Basketbol için neler yaptığını, kimleri basketbolcu kimleri antrenör olarak yetiştirdiğini unutmuş olsa gerek, ama Sayın  Ertuğ Nasıroğlu kendi  açıklamalarını gereken şekilde yapacağına inanıyorum.”

“Şartlarımız kabul edildiği için göreve devam ediyoruz”
“1. Biz bu göreve eski başkan Sayın Okan Donangil’in zamanında geldik ve gelirken de tek şartımız vardı, hakem camiasına hiçbir şekilde ne basketbol federasyonu başkanı ne de yönetimden kimse müdahale etmeyecekti. Ayni şekilde şimdiki başkanımız Sayın Ertuğ  Nasıroğlu da ayni şartlarımızı kabul ettiği için göreve devam ediyoruz ve edeceğiz.”

Sermaye örneği
“2. Sayın Talat Yalkut ‘bu güne kadar sustuk’ dedi. Kendisine hatırlatmak isterim daha önceki  yıllarda ‘bizim maçımıza Sayın Hakan Sermaye’yi verirseniz Süper Kupa finaline çıkmayız’  diye tehditler savurmak susmak mı? Yoksa ertesi sezon başında yine benim başında  bulunduğum MHK’na yazılı bir dilekçe göndererek ‘Koopspor olarak biz Hakan Sermaye’yi  maçlarımızda hakem olarak istemiyoruz’ diyerek susmak mı?

Kaldi ki Sayın Hakan Sermaye  bu memleketin yetiştirdiği çok değerli hakemlerimizden biriydi. Ne oldu Federasyon  sponsorunu kaybetmek uğruna MHK’nun işlerine karışmadı ve kupa maçına Hakan Sermaye  çıktı. Siz ne yaptınız Süper Kupaya çıkmadınız.”

“Herkes haddini bilecek”
“3. Koop-MGA maçını kasıtlı bir şekilde katleden Serdar Kızılsu’ya  bir daha görev  vermeyeceğimiz kanaatinde olduğunuzu ve bu hakemi hiçbir maçınızda görmek  istemediğinizi belirttiniz.

Sayın başkan herkes haddini bilecek ben sizin hangi oyuncuyla  sahaya çıkacağınıza, takım yaş ortalamanızın kaç olacağına, takımı kimin çalıştıracağına nasıl  ki haddim olmayarak karışmıyorsam sizde maçlara hangi hakemle çıkacağımıza kime görev  verip vermeyeceğimize karışmaya haddiniz yoktur.”

Federasyondan sert yanıt
Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Koop Spor’un hafta içerisinde yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Koop Spor’un açıklamalarını üzüntü ile okuduklarını aktaran Yönetim Kurulu kulübün başarısızlığının sebebini federasyona bağladığını ve bunun üzücü olduğunu aktardı.

“Başarısızlığın sebebi federasyona bağlanması üzücü”
Açıklama şu şekilde: “KKTC  Basketbol Federasyonu  olarak  tüm yazılı ve görsel  basına ayrıca Basketbol Sporuna gönül vermiş  ve  spor  kamuoyunu  aydınlatmak açısından,  gerçekleri   ifade  etmek  için  aşağıdaki maddeleri kamuoyu ile paylaşıyoruz.

“Öncelikle ülke sporuna ve basketbola  yıllardır  vermiş  olduğu  desteklerinden dolayı  Kooperatif Merkez Bankası’nın destekleri ile kurulan KOOP Spor Yöneticilerine teşekkür  ediyoruz. Fakat bu yıl oluşan antrenör ve başkanın hata ve zaaflarının takım üzerindeki  yanlışlıkları buna bağlı olarak da başarısızlıklarına bir kılıf uydurularak Basketbol Federasyonuna ve Başkanına adledilmesi ‘Kendi başarısızlıklarının sebebinin kendilerinde  değil  de  federasyona  bağlanması’ bizleri derinden üzmüştür.

Merak edilen konu ise, alınan bu kararın bireysel mi yoksa  Yönetim Kurulu tarafından alınıp onaylandıktan sonra basın duyurusu yapıldığı mıdır. Bu kişiler son dönemlerde oluşan yenilgilerin kılıfını Basketbol Federasyonu’na yüklemek ve suçlu olarak göstermek en kolay yol olarak benimsemiştir. Ayrıca Federasyona ültümaton verir gibi yazılar yazıp kendi maçlarını nasıl oynayacakları kadar ileri giderek, kendi  fikstürlerini bile yapmaları ve Basketbol Federasyonu’na mail ortamında göndermeleri buna en güzel örnektir.”

“Kimse kendi alanı dışında karar verme yetkisine sahip değil”
“Basketbol Federasyonu’nu suçlayan bir diğer ifade de ise MHK ile işbirliği yapıp KOOP Spor takımının yenilgilerine ortaklık ettikleri ifadesidir. Basketbol Federasyonu, MHK  ile istişare ederek iyi ilişkiler içerisinde liglerimizin sağlıklı, kavgasız ve gürültüsüz bir şekilde sonuçlandırılması açısından beraber çalışması gereken  bir kurumdur.

Bu durumda kimse kendi alanı dışında karar verme ve emir verme yetkisine sahip değildir. Birbirine karışmadan saygı çerçevesi içerisinde işleri yürütmek ilk koşuldur. Bu yıllardır böyle olmuş ve  bizim için de böyle devam edecektir”

“Kendi hatalarını örtme çabasının en güzel örneği”
“Basketbol Federasyonu Başkanının oğlunu örnek göstererek oynadığı takıma her türlü kolaylığı ve iltimasın yapıldığını iddia edilmesi, kendi hatalarını örtme çabalarında olduklarının en güzel örneğini göstermektedir.

Unutulmamalıdır ki Basketbol Federasyon Başkanın oğlu geçen yıl 3 kupanın 2’sini kazanan Koop Spor Kulübü’nün lisanslı oyuncusu  olduğu ve ayni kolaylıkların ve iltimasın onlara da gösterildiği anlamını taşıdımaktadır. Bu gibi açıklamalarla başka takımların başarısını kıskanan ve başarılarına gölge düşürecek sözlerin kendilerini bağladığını ve kendi şapkalarını önlerine alıp iyice düşünmelerini tavsiye ediyoruz.”

“Diplomasını başkanın sayesinde aldı”
Bu kişinin bugün elinde bulundurduğu “D”2. kademe Antrenör belgesini, Başkanımız Sayın Ertuğ Nasıroğlu’nun sayesinde aldığını ve liglerde görev yaptığını unutmamasını belirtmek isteriz. Bugüne kadar yapılan tüm erteleme ve uygulamaların Tüzüğümüzün bizlere emrettiği şekilde yapıldığını ve uygulandığını tüm spor kamuoyuna bildiririz.

Son olarak ise Basketbol Federasyonu Başkanı ve  yöneticilerine karşı daha  dikkatli ve “Saygılı” olmalarını tavsiye ederiz”

Bu haber toplam 1746 defa okunmuştur