1. HABERLER

  2. SPOR

  3. HER PUAN ALTIN DEĞERİNDE
HER PUAN ALTIN DEĞERİNDE

HER PUAN ALTIN DEĞERİNDE

Süper Lig’de 15’inci hafta karşılaşmaları bugün ve yarın oynanacak

A+A-

K-Pet Süper Lig’de 15’nci hafta mücadelesinde bugün dört, yarın üç karşılaşma oynanacak. 14’üncü haftanın iki mağlup takımı Gençler Birliği ile Mormenekşe’nin puan mücadelesi vereceği günde Yenicami, Bostancı Bağcıl deplasmanına gidecek. Lig lideri Binatlı’nın Değirmenlik’e konuk olacağı günde GAÜ Çetinkaya, Cihangir’i ağırlayacak.

Yarının dikkat çeken karşılaşmalarından bir tanesinde 14’üncü haftayı galip tamamlayan iki ekip, Türk Ocağı ve Mağusa Türk Gücü Girne’de karşı karşıya gelecek. Aldıkları sonuçlarla zirve yarışının gerisinde kalan Küçük Kaymaklı ve Doğan Türk Birliği’nin rakip olacağı Pazar gününde ayrıca lig sonuncusu Yeni Boğaziçi evinde ikinci yarıya galibiyetle başlayan Lefke’yi konuk edecek.

***

Değirmenlik - Binatlı
İkinci yarıya evinde GAÜ Çetinkaya mağlubiyeti ile başlayan Değirmenlik, Sadık Cemil Stadı’nda 14’üncü haftayı G.Birliği galibiyeti ile kapatan lig lideri Binatlı’yı konuk edecek. GAÜ Çetinkaya karşısında tek golle mağlup olmasına karşılık Değirmenlik, oluşturduğu kadro ile ikinci yarı için umut vermişti. Puan kaybına daha fazla tahammülü olmayan Mesarya ekibi, bu karşılaşmada ikinci devrenin ilk puan veya puanlarını almak isteyecek. Lider Binatlı ise 14’üncü haftada eksikleri olmasına ve çok da iyi bir futbol sergilememesine rağmen G.Birliği karşısında sonuca gitmeyi başarmıştı. Galibiyet için Değirmenlik deplasmanına gidecek olan Güzelyurt ekibinde 3 önemli eksik mevcut. Sakatlığı devam eden Kemal Uçaner’in yanı sıra bu maçın ardından Batshi Patrick’in cezası sona erecek. Sarı yeşilli ekipte ayrıca Ömer Gül 4 sarı kart cezalısı. G.Birliği karşısında olduğu gibi bu maçta da hücum hattında Evor John ve Moses’ın oynaması bekleniyor. Maçın orta hakemi Serkan Durmaz.

***

Bostancı Bağcıl - Yenicami
İkinci yarıya deplasmanda son dakika gelen Lefke golü ile mağlup başlayan Bostancı Bağcıl, Cihangir karşısında tek gollü bir galibiyet elde eden Yenicami’yi konuk edecek. Bostancı Bağcıl ev sahibi olduğu maçlarda 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi yaşarken, Yenicami de aynı performansı dış sahada gösterdi. Alt sıralardan kurtulma adına Bostancı Bağcıl ikinci yarının ilk puan veya puanlarını güçlü rakibi karşısında alma hedefinde. Bu maç öncesi 2 önemli isim Zihni Temelci ve Kaan Savaşkan kart cezası sınırında. Yenicami, ikinci yarıda yaptığı takviyelerle özellikle hücum alanında etkili bir takım oldu. Her ne kadar Cihangir karşısında çok iyi bir oyun ortaya koyamasalar da Binatlı ile oynanan kupa karşılaşmasında hücum hattının neler yapabileceğini gösterdiler. Gol krallığında zirvede yer alan Halil Turan için Bostancı Bağcıl’ın bu maçta golcü futbolcuya önlem alması gerekiyor. Yakup Özorun Stadı’ndaki mücadelede orta hakemlik görevi Utku Hamamcıoğlu’nun.

***

Gençler Birliği - Mormenekşe
Bölge derbisi olarak nitelendirilen maçta ilk haftanın iki mağlup takımı karşı karşıya gelecek. İskele Cumhuriyet Stadı’nda oynanacak maçta Gençler Birliği, Mormenekşe’yi ağırlayacak. Geçtiğimiz hafta lider Binatlı’ya konuk olan Gençler Birliği, rakibine oranla daha iyi bir oyun sergilemiş ancak sonuca gitmekte yetersiz kalmıştı. 5’inci haftada iç sahada Lefke’ye mağlup olduktan sonra G.Birliği evinde oynadığı 4 karşılaşmayı galibiyetle noktaladı. İskele ekibi üst sıralardan kopmama adına bu maça galibiyet hedefi ile hazırlandı. Mormenekşe’de de hedef bölge derbisinden mutlu ayrılmak. Kırmızı siyahlı ekipte Arif Uysal 4 sarı kart cezalısı, İbrahim Köse ise kart sınırında. Geçtiğimiz hafta Türk Ocağı’na evinde mağlup olan Mormenekşe, ikinci yarıya puansız başlayan ekipler arasında yer aldı. Ara transferde kadrosuna kattığı Stephane Baga’nın işlemlerini tamamlayan doğu bölgesi ekibi bu maçta forvet oyuncusundan yararlanabilir. Bu maçta Hüseyin Özbaysal kart cezalısı. Karşılaşmanın orta hakemi ise Fehim Dayı.

***

GAÜ Çetinkaya - Cihangir
Günün bir diğer maçında GAÜ Çetinkaya Atatürk Stadı’nda Cihangir’i konuk edecek. Geçtiğimiz hafta GAÜ Çetinkaya deplasmanda Değirmenlik’i tek golle yenerek ikinci yarıya galibiyetle başladı. Üst sıralardan kopmama adına Cihangir karşısında galibiyeti hedefleyen sarı kırmızılı ekipte özellikle üç yabancı oyuncudan hangisinin forma giyeceği merak konusu. Hakan Karacaoğlu’nun görev alması halinde Çetinkaya’nın David ve Eko ikilisini oynatması bekleniyor. Cihangir ise 14’üncü haftada Yenicami karşısında iyi bir performans sergilemesine rağmen sonuca gitmekte yetersiz kalmıştı. İkinci yarının ilk puan veya puanlarını alma hedefinde olan Mesarya ekibinin kolay kolay maçı bırakmayacağı kesin. İç sahada tek mağlubiyeti bulunan Çetinkaya’ya karşılık Cihangir’in henüz deplasman galibiyeti bulunmuyor. Karşılaşmada orta hakem olarak Serkan Şimşek görev yapacak.

***

Türk Ocağı – Mağusa Türk Gücü
Süper Lig’de yarın Türk Ocağı, Girne 20 Temmuz Stadı’nda Mağusa Türk Gücü’nü konuk edecek. Türk Ocağı ikinci devreye birebir rakibi Mormenekşe’yi deplasmanda tek golle yenerek başladı. Oluşturduğu kadro ile ilk yarıya oranla daha iyi bir takım hüviyetine bürünen Türk Ocağı’nda önümüzdeki hafta oynanacak Limasol derbisi öncesi haftayı kayıpsız kapamak. İlk yarıda iç sahada aldığı beraberliklerle adından söz ettiren Türk Ocağı’nda Muhammed Uçar 4 sarı kart cezalısı. Mağusa Türk Gücü ise iç saha galibiyetlerine bir yenisini geçtiğimiz hafta Küçük Kaymaklı’yı 2-0 yenerek ekledi. Ancak Mağusa ekibi bu sezon tüm puan kayıplarını dış sahada yaşadı. Bu performansa dur demek isteyen ikinci sıradaki MTG, şampiyonluk yarışından kopmamak için Girne’den galibiyetle dönmenin hesaplarını yapıyor. Maçın orta hakemi ise Mehmet Malek.

***

Küçük Kaymaklı – Doğan Türk Birliği
Pazar gününün bir diğer karşılaşmasında Küçük Kaymaklı, Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda Doğan Türk Birliği’ni konuk edecek. K.Kaymaklı ikinci yarıya Mağusa Türk Gücü mağlubiyeti ile başlarken Doğan Türk Birliği evinde Y.Boğaziçi’ni farklı mağlup etmişti. Her iki takım da şampiyonluk yarışının uzağında kaldılar. Bu bağlamda özellikle K.Kaymaklı rotasını Kıbrıs Kupası’na çevirdi. Ara transferde yapılan takviyelerin henüz takıma uyum sağlamadığı görülürken çeyrek final maçına kadar oynanacak maçlarda bu uyumun sağlanması planlanıyor. Doğan Türk Birliği’nde ise Kıbrıs Kupası’nda elenmenin ardından hedef önümüzdeki yılın kadrosunu oluşturmak olarak belirlendi. Girne ekibi Lefkoşa’da sergileyeceği performansla en azından hedefi doğrultusunda iyi bir sonuç almayı amaçlıyor. Karşılaşmada Hakan Muhtaroğlu orta hakem olarak görev yapacak.

***

Yeni Boğaziçi - Lefke
Pazar gününün bir diğer maçında Yeni Boğaziçi, Osman Ergün Mehmet Stadı’nda Lefke’yi konuk edecek. Ligin son basamağında bulunan Y.Boğaziçi, geçtiğimiz haftada Doğan Türk Birliği karşısında iki kez öne geçmesine rağmen karşılaşmadan 5-2’lik bir skorla mağlup ayrılmıştı. Üzerinde bulunan takımların yaptığı takviyelerle güçlenmesinden sonra Y.Boğaziçi aradaki farkın daha fazla açılmaması adına her maça final niteliğinde bakıyor. Ev sahibi ekipte bu maçta İsmail Tırlık 4 sarı kart cezası nedeni ile forma giyemeyecek. Lefke ise ikinci yarıya iyi oynadığı Bostancı Bağcıl maçında kaydettiği son dakika golü ile galibiyetle başladı. Hafta arasında gribal enfeksiyon geçiren oyuncular nedeni ile tam kadro çalışamayan Lefke’de hedef iyi başlangıcı sürdürmek. Lefke’de Y.Boğaziçi’nden transfer edilen Allen Assogba 4 sarı kart cezası nedeni ile bu maçta forma giyemeyecek. Her iki takımın da galibiyet hedeflediği mücadelenin orta hakemi ise Osman Özpaşa.

Bu haber toplam 1206 defa okunmuştur