1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hentbolun en büyüğü YDÜ
Hentbolun en büyüğü YDÜ

Hentbolun en büyüğü YDÜ

Kadınlar Ligi’nde YDÜ, DAÜ’yü nefes kesen maçta 24-23 mağlup ederek namağlup şampiyon oldu

A+A-

Eren ŞİŞİK

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Büyük Kadınlar Ligi’nde şampiyon Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) oldu. YDÜ 1-0 önde başladığı final serisinde Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)’ni 24-23 mağlup ederek seride durumu 2-0 yaptı ve şampiyon oldu. Bu sezonu namağlup kapatan ve çıktığı tüm maçları kazanan YDÜ arka arkaya üçüncü kez şampiyonluk sevincini yaşadı.

Final karşılaşmasında 8 gol kaydeden Gülşah Öztürk maçın en skorer oyuncusu oldu. Maçta YDÜ takımının tecrübeli kaptanı Çiler Demirtay, savunmada iyi bir maç çıkaran Rukiye Kaya ve sol kanatta kritik goller bulan Havva Bolat oynadığı oyunla ön plana çıkan isimler oldu.

Karşılaşma denk bir mücadele içerisinde başladı. İki takımında hücumsal anlamda baskılı başladığı karşılaşmada rakibine nazaran yakaladığı pozisyonları değerlendiren YDÜ takımı soyunma odasına 13-10 önde gitmeyi başardı. İkinci devrede YDÜ hızlı başlayan taraf oldu. Gerek hücumda gerekse de savunmada organize bir şekilde oyuna başlayan YDÜ takımı farkı bir anda 9 sayıya kadar çıkardı. Ancak gereksiz yere rakibine kazandırdığı 7 metrelerin bedelini ödeyen YDÜ takımı bir anda rakibi maça ortak etti. DAÜ takımı maçın son 5 dakikasında rakibinin rehavete kapılmasını fırsat bilerek oyunda üstünlüğü ele geçirdi ve goller bulmaya başladı. Son saniyede maçı 1 sayıya indiren DAÜ takımı kazandığı serbest atışı golle sonuçlandırsa karşılaşma uzayacaktı. Ancak atışı kullanan Doğaç Tosun topu baraja nişanlayınca maç 24-23 YDÜ üstünlüğünde sona erdi.

Maçın ardından şampiyon YDÜ kupasını büyük bir coşkuyla havaya kaldırırken, ikinci DAÜ oldu. Ligde üçüncülük kupasını ise Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) takımı aldı. Ligin gol kraliçesi ödülü bu sezonun en formda ismi Gülşah Öztürk’e gitti.

--------

YDÜ 24-23 DAÜ

Salon: NEU RA 25
Hakemler: Tolga Kınacı, Halim Güdenoğlu
YDÜ: Özlem Balabanbaş, Havva Bolat (6), Aysu Manecioğlu (1), Çağla Özenen (2), Emine Doğangün, Hicran Demir, Sonay Kande, Çiler Demirtay (4), Hasret Özbek, Gönül Demirel, Sibel Haraç, Rukiye Kaya (2), Burcu Küçük (1), Gülşah Öztürk (8), Çağla Ergin
DAÜ: Ayşe Kartal (4), Çağla Cesur (4), Tuğçe Kartal, Emine Hızlıer, Birsen Nurtunç (2), Doğaç Tosun (6), Seval Tosunlar (4), Ayşe Mullacuma (1), Emine Kömürcügil, Nazlıhan Koruk,  Denitsa Koleva (1), Makbule Nurtunç, Meryem Bozkurt (1), Ceren Keskinerler, Damla Lisaniler, Sıdıka Nurtunç
İki dakika cezası alanlar: Dk.59 Hasret Özbek, Dk.19 ve 59 Gülşah Öztürk (YDÜ) – Dk.58 Emine Hızlıer, Dk.33 Seval Tosunlar, Dk.55 Makbule Nurtunç (DAÜ)

----------

En iyi 7 ödülleri
Kaleci: Çağla Ergin (YDÜ)
Sol kanat: Denitsa Koleva (DAÜ)
Sol oyun kurucu: Gülşah Öztürk (YDÜ)
Orta oyun kurucu: Doğaç Tosun (DAÜ)
Sağ oyun kurucu: Çiler Demirtay (YDÜ)
Sağ kanat: Seval Tosunlar (DAÜ)
Pivot: Melisa Özer (UKÜ)

Bu haber toplam 2814 defa okunmuştur