1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hentbolda YDÜ rüzgârı
Hentbolda YDÜ rüzgârı

Hentbolda YDÜ rüzgârı

Büyük Kadınlar Ligi’nde ve Büyük Erkekler Ligi’nde Yakın Doğu Üniversitesi ilk devreyi lider olarak kapatmayı başardı.

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Büyükler Ligi’nde ilk devrenin sonuna gelindi. Büyük Kadınlar Ligi’nde ve Büyük Erkekler Ligi’nde Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ilk devreyi lider olarak kapatmayı başardı.

YDÜ devreyi namağlup kapadı
Geçtiğimiz gün oynanan Büyük Kadınlar Ligi karşılaşmasında ligin son şampiyonu ve yeni sezonun en büyük şampiyonluk adayı Yakın Doğu Üniversitesi, kendi evinde ligin son sırasında yer alan Esentepe ile karşı karşıya geldi. Ligde henüz puan kaybı yaşamayan YDÜ rakibi karşısında fazla zorlanmadı ve sahadan 34-19 galip ayrılmayı başardı.

Gülşah formunun zirvesinde
NEU RA 25 Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada rakibine karşı daha üstün bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip sonuca bu sezonun en formda oyuncusu Gülşah Öztürk’le ulaştı. Yıldız sol oyun kurucu karşılaşmada kaydettiği 19 golle galibiyette başrol oynarken, Burcu Küçük de attığı 6 golle skora kaykı koydu.

DAÜ ilk galibiyetini aldı
Kadınlar Ligi’nin yanı sıra Hentbol Erkekler Ligi’nde de geçtiğimiz gün 1 karşılaşma oynandı. Ligin iki Mağusa temsilcisini karşı karşıya getiren karşılaşmada Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) karşı karşıya geldi. Karşılaşmada gülen taraf 37-34’lük skorla kazanan DAÜ takımı oldu ve ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Samet başrol oynadı
İskele Spor Salonu’nda oynanan zorlu karşılaşma çok çekişmeli anlara sahne oldu. Sürekli bir denge içerisinde geçen maçın ilk yarısı 20-19’luk DAÜ üstünlüğünde tamamlandı. DAÜ takımında Samet Kortürk kaydettiği 10 golle galibiyetin önemli bir parçası olurken, Halil ve Sertaç da attıkları 7’şer golle galibiyette rol oynadı. MGA’da Remzi Rıylı’nın 8 golü galibiyet için yeterli olmadı.

Bu haber toplam 2019 defa okunmuştur