1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Hedef gençleştirme ve şampiyonluk”
“Hedef gençleştirme ve şampiyonluk”

“Hedef gençleştirme ve şampiyonluk”

K-Pet Süper Lig’in şampiyonluk adaylarından Küçük Kaymaklı’nın Girne’de gerçekleştirdiği sezon öncesi kamp çalışması devam ediyor.

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

K-Pet Süper Lig’in şampiyonluk adaylarından Küçük Kaymaklı’nın Girne’de gerçekleştirdiği sezon öncesi kamp çalışması devam ediyor. Kampın ikinci gününü tamamlayan yeşil siyahlılar dünü çift antrenmanla tamamladı. Pia Bella Sahası’nda gerçekleştirilen antrenmanın sabah bölümünde kondisyona dayalı antrenmanlar yapılırken akşam üzeri taktik ağırlıklı çalışmalar gerçekleştiriliyor. K.Kaymaklı’nın dün gerçekleşen akşam antrenmanına hastalanan Musa katılmazken, takımın geri kalanı çalışmada yer aldı. Yeşil siyahlılar Cuma günü kampı tamamlamalarının ardından Türk Ocağı ile bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Yılmaz Balcı Anı Maçı’nı oynayacak. İki gün izin yapacak olan K.Kaymaklı, Doğan Türk Birliği ile oynayacakları Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası’na kadar hazırlıklarını sürdürecek.

Canova gençlerden memnun
K.Kaymaklı Teknik Direktörü Fırat Canova, kamp ortamından ve çalışmalarından memnun olduğunu dile getirirken emeği geçenlere teşekkür etti. Geçtiğimiz yıl takımdan ayrılan oyuncular ve kadroya dahil edilen oyuncularla beraber yaşanan değişimi değerlendiren Canova şunları kaydetti: “Kadromda bulunan 25 futbolcunun tümü de Süper Lig’de her takımda oynayabilecek oyuncular. Özellikle genç oyuncularımı çok beğeniyorum. Burada Kaymaklı camiasının sabrını sınamak gibi bir niyetimiz de yok. Hem şampiyonluğa oynamak hem de bu gençleri yavaş yavaş takıma monte etmeye çalışacağız”

“Ofansif oyuncuların çokluğu avantaj”
Kadroda sadece bir tane 30 yaş üstü oyuncu olduğunu söyleyen Canova “Bu kadro K.Kaymaklı’nın 5-6 yıllık bir geleceğidir. Özellikle genç takımdan aldığımız oyuncular inanılmaz iyi. İnşallah sezon içerisinde onlara şans vereceğiz ve onlar da bizi mahçup etmeyecekler” şeklinde konuştu. Biraz forvet ağırlıklı transferler yapıldığın söyleyen Canova bunun hücum gücünü arttırdığını ve iyi bir durum olduğunu söyledi. Defans kurgusunu oturttukları takdirde ve ofansif oyunculardan iyi bir verim almaları halinde bunun bir avantaj olacağını söyleyen Canova, bunun için takım birlikteliklerini kaybetmemeleri gerektiğini dile getirdi.

“Hedef gençleştirme ile beraber şampiyonluk”
Takımı gençleştirmenin yanı sıra aynı zamanda şampiyonluğa oynamak istediklerini söyleyen Canova şunları kaydetti: “Ben bu takımı gençleştirmek ve aynı zamanda şampiyonluğa oynatmak istiyorum. Şampiyonluğa oynamtak istememin sebebi, K.Kaymaklı camiasının bu çocukların arkasında daha kolay durabilmesidir. Aynı zamanda başlattığımız revizyonu da tamamlamak hedeflerim arasındadır”

FOTOĞRAF: Eren Şişik

Bu haber toplam 1309 defa okunmuştur