1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Halil Turan Dersimspor’da
Halil Turan Dersimspor’da

Halil Turan Dersimspor’da

Yenicami’nin yıldız oyuncusu Halil Turan Türkiye Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Dersimspor ile anlaşmaya vardı. Golcü oyuncu yarın adadan ayrılıp takımın kampına katılacak

A+A-

Eren ŞİŞİK

Süper Lig ekiplerinden Yenicami’de forma giyen Halil Turan Türkiye Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Dersimspor’la anlaşmaya vardı. Geçen sezon Yenicami’de gösterdiği performansla Türkiye’deki birçok takımın radarına giren Halil Turan, son olarak Eyüpspor ve Dersimspor takımları arasında tercih kararı almıştı. Maddi yönden çok iyi bir teklif yapan Dersimspor’u teklifine ‘Evet’ diyen yıldız futbolcu yarın takımın kampına katılmak üzere adadan ayrılacak.

Ali Eren Beşerler ısrarla istedi
Tunceli temsilcisi geçen sezon Bölgesel Amatör Lig (BAL)’de sezonu 3. grubu şampiyon tamamlayarak adını Spor Toto 3. Lig’e yazdırmayı başarmıştı. Ligde çıktığı 24 maçta 2 kez yenilgi yüzü gören Dersimspor başarılı bir grafik ortaya koymuştu. Sezon başında takımın başına eski Beşiktaşlı futbolcu Ali Eren Beşerler’i getiren Dersimspor transferde önemli oyuncuları da kadroya katma peşinde. Özellikle teknik direktör Ali Eren Beşerler’in Halil Turan’ı ısrarla kadroya katmak istemesi de golcü futbolcunun kararında önemli bir etki yaptı.

Kastamonuspor’a rakip
Öte yandan Spor Toto 3. Lig 3. grupta mücadele edecek olan Dersimspor, bir diğer Kıbrıslı Türk futbolcular İbrahim Çıdamlı ve Tansel Ekingen’in formasını giydiği Kastamonuspor ile aynı grupta mücadele ediyor. İki takımın karşılaşması 19. haftada oynanacak. İlk maç Tunceli’de olacak. Halil Turan’ın da Spor Toto 3. Lig’e transfer olmasının ardından bu ligde oynayan Kıbrıslı Türk oyuncu sayısı da 4’e çıkmış oldu. 2015-2016 sezonunda Kastamonuspor formasıyla İbrahim ve Tansel ter dökecekken, Yomraspor’da Esentepeli Deniz Kibar forma giyecek.

Bu haber toplam 1964 defa okunmuştur