1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Gözlemci bana ‘mafya babası’ dedi”
“Gözlemci bana ‘mafya babası’ dedi”

“Gözlemci bana ‘mafya babası’ dedi”

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, hentbolda bir oyuncusunun ceza kuruluna sevk edilişinin ardından veryansın etti

A+A-

Eren ŞİŞİK

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan ile Hentbol Federasyonu arasındaki sorun sürüyor. Geçtiğimiz hafta Hentbol Yıldız Erkekler Ligi’nde oynanan Mağusa Gelişim Akademisi (MGA)-Esentepe maçında yaşanan olaylar ve Esentepe oyuncusu Şükrü Erdoğan’ın ceza kuruluna sevki, Cemal Erdoğan’ı çileden çıkardı.

“Telefonla çekilen görüntüyle ceza verdiler”
Oyuncusuna başka bir kulübün antrenörünün cep telefonu ile çektiği görüntüyle ceza verildiğini kaydeden Erdoğan, “Bu adil değildir. Maçın hakeminin, gözlemcisinin vermediği bir kararın ardından sen kalkıp da federasyonun resmi bir kaydı olmayan, üstelik başka bir takımın antrenörünün telefonuyla çekilmiş bir görüntüyle benim oyuncuma ceza veremezsin.”dedi. Erdoğan, “O zaman dünyada veya Türkiye’de oynanan büyük maçlarda taraftarların çektiği görüntülerde de ceza verilmesi lazım.”diye konuşarak, federasyonu mantıklı kararlar üretmeye davet etti.

“Adil değil”
MGA-Esentepe maçındaki olayları doğrulayan ve her iki takım oyuncularının da arasında münakaşa yaşandığını belirten Esentepe Belediye Başkanı, “Ben, benim oyuncularım bir şey yapmadı demiyorum. Ancak o maçta hakem var ve hakem gerekli kararları orada verdi. Orada bu oyuncu ceza alsa veya kırmızı kart görse hiçbir şey demem, ancak sen sonradan telefon görüntüsüyle hem de resmi olmayan bir görüntüyle benim oyuncuma ceza verirsen ve beni mağdur edersen bu adil olmaz.”dedi.

“Sürekli Esentepe’nin üzerine geliniyor”
Cemal Erdoğan, bunun bugüne kadar hiçbir kulübe yapılmadığını ve federasyonun sürekli olarak Esentepe’nin üzerine geldiğini ifade ederek, “Eğer federasyon bunu delil olarak kabul edecekse bundan sonra her maçı ben de çekip görüntüleri federasyona yollayacağım. Bana uygulanan cezayı başka takımlara da uygulasınlar da görelim.”diye konuştu. Erdoğan, federasyonun böyle bir ceza veremeyeceğini savunurken, “Siz federasyon olarak ya önceden bunu duyurursunuz ya da ‘ben maçları resmi kayıt altına alıyorum, size burada gördüğüm hareketlerde ceza verebilirim’ dersiniz.”dedi.

“Gözlemci bana ‘mafyasın’ dedi”
Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Soykan Menteşoğlu’nun MGA-Esentepe maçının gözlemcisi olduğunu kaydeden Erdoğan, “Menteşoğlu ben olaylar çıktığında sahaya girdiğimde bana çok ağır kelimeler sarf etmiştir. Bir federasyon gözlemcisi bana ‘sen mafyasın, bu ligler senin yüzünden bu hale geldi, mafya babalığıyla takım yönetilmez’ demesi yanlış. Kaldı ki ben oyuncularımı o bölgeden uzaklaştırmak için oradaydım.”ifadelerini kullandı.

“Ara emri alıp ligleri durduracağım”
Cemal Erdoğan, Spor Dairesi Ceza Kurulu’na bir yazı yazdığını ifade ederek, “Şükrü Erdoğan ceza kurulundan ceza alırsa ya bu oyuncunun ceza süresi dolana kadar maçlarımı erteleyecekler, ya da mahkemeye gidip ara emri aldırıp liglerin durdurulması için uğraşacağım. Bir oyuncu adil olmayan bir ceza alırsa benim takımım mağdur olur, bu ligler de bu şekilde bitmez.”dedi.

“Oy hakları bu şekilde olmaz”
Hentbolda yer alan kulüplerin oy hakları ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Tüm takımların en az iki branşa katılması gerekli. Özellikle bir kulüp için söylemiyorum, kimse üzerine alınmasın ‘x’ bir kulüp sadece Yıldızlar Ligi’ne katılıyor ama genel kurulda oy hakkı var. Ancak örneğin ‘y’ kulüp hem erkek hem de kadınlarda toplam 6 kategoriye katılıyor. Onun da 1 oy hakkı var. Bu adil değildir. Ya herkesi en az iki kategoriye katılmaya zorunlu yapacaksın ya da tek kategoriye katılanlara oy hakkı tanımayacaksın. O zaman ben de Esentepe’ye bağlı Bahçeli Spor Kulübü’nü çıkarayım, liglere sokayım benim de 2 oy hakkım olsun. Bu adil değildir.”diye konuştu.

“Ben hentbolun ileriye gitmesi için varım”
Kendisinin hentbolu çok sevdiğini ve çok uzun yıllardır hentbolun içinde olduğunu kaydeden Cemal Erdoğan, “Ben hentbolun ileriye gitmesi için varım. Ben zaten bir Belediye Başkanıyım ve çok fazla da vaktim yok. Ancak sevdiğim ve başkanlığım öncesinde verdiğim emeklerin yarım kalmaması için mücadele ediyorum. Yarın salonumuz da bitecek ve daha güzel günler gelecek. Benim tek derdim bu çocukların spor yapıp, kötü alışkanlıklardan uzak durması.”dedi.

Bu haber toplam 6423 defa okunmuştur