1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gönyeli ve Dikmen şampiyon
Gönyeli ve Dikmen şampiyon

Gönyeli ve Dikmen şampiyon

İlkokullu Küçükler Basketbol Şampiyonası tamamlandı

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Birimi tarafından organize edilen İlkokullu Küçükler Basketbol Şampiyonası dün oynanan üçüncülük ve final maçları sonunda tamamlandı. Gönyeli İlkokulu ile Dikmen İlkokulu şampiyon oldu.

YDİ ve Levent üçüncü
Günün ilk karşılaşmasında kızlarda Yakın Doğu İlkokulu ile Alsancak İlkokulu karşılaştı. Rakibini 19-18 mağlup eden Yakın Doğu İlkokulu üçüncü olarak şampiyonayı noktaladı. Erkekler üçüncülük maçında Yakın Doğu İlkokulu ile Levent İlkokulu karşılaştı. Levent İlkokulu 21-17’lik galibiyetle üçüncü olmayı başardı.

Kızlarda Gönyeli üstünlüğü
Üçüncülük maçlarının ardından final maçları oynandı. İlk final maçında Gönyeli İlkokulu ile 9 Eylül İlkokulu kız takımları karşı karşıya geldi. Rakibine oranla daha üstün bir oyun sergileyen Gönyeli İlkokulu 41-19’luk sonuçla şampiyonluğunu ilan etti. Gönyeli İlkokulu geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyon olmuş oldu.

Dikmen’den anlamlı şampiyonluk
Günün son finalinde Girne Amerikan İlkokulu ile Dikmen İlkokulu karşılaştı. Büyük bir çekişmeye sahne olan finalin ilk 2 periyodu sonunda Girne Amerikan İlkokulu 10-2’lik üstünlük sağlamasına rağmen oyuna ağırlığını koyan Dikmen İlkokulu, yarı finalde de olduğu gibi aradaki farkı kapatarak 18-13’lük skorla kurulduğu ilk yılda şampiyonluğa ulaşma başarısı gösterdi. Karşılaşmaların tamamlanmasının ardından dereceye giren okullara kupa ve madalyaları takdim edildi. Gönyeli İlkokulu ve Dikmen İlkokulu mart ayında Gaziantep’te yapılacak olan Türkiye İlkokullar Basketbol Şampiyonası’nda yer alacaklar.

Fotoğraflar: Hüseyin Özbarışcı

Bu haber toplam 1414 defa okunmuştur