1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Goller onlardan soruldu
 Goller onlardan soruldu

Goller onlardan soruldu

Süper Lig, Birinci Lig ve İkinci Lig’de sezonun tamamlanması ile gol kralları belli oldu

A+A-

 

K-Pet Süper Lig, Birinci Lig ve İkinci Lig’de haftasonu oynanan 26’ncı hafta karşılaşmaları ile birlikte sezon tamamlandı. Sezonun tamamlanması ile birlikte liglerin gol kralları belli oldu. Süper Lig’de takımı Lefke’nin filelere gönderdiği 60 golün neredeyse yarısına yakını kaydeden Kasım Tağman, 28 golle gol kralı ünvanını aldı.

Birinci Lig’de iki kral
Birinci Lig’de gol krallığı aynı takımdan iki futbolcu tarafından paylaşıldı. Ligi 8’inci sırada tamamlayan Düzkaya’da Bekir Yıldız ile Yağış Gençay kaydettikleri 20’şer golle krallığı paylaştılar. İki futbolcu takımlarının attığı 49 golün tamamına yakını kaydederek diğer ilginç bir istatistiğe imza attılar.

Jacques’tan rekor
İkinci Lig’de ise gol kralı daha önce ülke futbolunun en üst liginde 3 kez, Birinci Lig’de 1 kez gol kralı olmuş bir isim yer aldı. Takımı Girne Halk Evi’nin Birinci Lig’e şampiyon olarak çıkmasına attığı 31 golle katkı koyan Jacques Mbuyama, aynı zamanda A takımlar ve Genç takımlarda takımı şampiyon olan tek gol kralı oldu. Jacques aynı zamanda bir rekora imza attı. Ülke futbolunun üç liginde de gol kralı olma ünvanının sahibi oldu. Süper Lig’de Çetinkaya ve Gönyeli ile gol kralı olan Jacques, eski adı ile İkinci Lig şimdiki adı ile Birinci Lig olan ligde Ozanköy ile krallık sevinci yaşamıştı.

A2 gol kralları
A2 liglerinin gol kralları da oynanan son hafta karşılaşmaları ile belli oldu. A2 Süper Lig’de Küçük Kaymaklı forması giyen Arda Kortay filelere gönderdiği 50 golle gol kralı ünvanının sahibi oldu. Birinci Lig’de geçtiğimiz sezon gol krallığı ünvanını kıl payı kaybeden Türk Ocağı futbolcusu Mehmet Polat bu sezon işini şansa bırakmayarak 62 golle krallığın zirvesinde yer aldı. İkinci Lig’de ise Ortaköy futbolcusu Halil Dağer 63 golle gol kralı ünvanını aldı.

Bu haber toplam 1277 defa okunmuştur