1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Goller Arijana ve Özden’den
Goller Arijana ve Özden’den

Goller Arijana ve Özden’den

Hentbol Ligleri’nde şampiyonluk mücadelesinin yanı sıra gol krallığı ve kraliçeliğinde de yarış nefesleri kesiyor.

A+A-

Eren ŞİŞİK

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Erkekler Hentbol Ligi ve Kadınlar Hentbol Ligi’nde gol krallığı ve gol kraliçeliği yarışı nefesleri kesiyor. Bu sezon büyük bir çekişmeye sahne olan Kadınlar Ligi’nde Esentepe’nin Bosnalı yıldızı Arijana Pjano lige damga vururken, Pjano 49 golle kraliçelikte zirvede bulunuyor. Erkekler Ligi’nde ise geçen yılın gol kralı YDÜ’lü Özden Demiralp’ın ise yine zirveyi kimseye bırakmaya niyeti yok. Yıldız hentbolcu attığı 58 golle rakiplerinin korkulu rüyası oldu.

Kadınlar Ligi’nde Arijana damgası
Hentbol Kadınlar Ligi’nde Esentepe bu yıl kurduğu güçlü kadro ile şampiyonluğun en güçlü adaylarından. Hentbolda özellikle şutör özelliği olan oyuncuların önemi ve katkısı bir kez daha ortaya çıkarken gol kraliçeliğinde de çekişme had safhada. Zirvede bu sezon oynadığı 5 maçta 49 gol atarak maç başına 9,8’lik gol oranı yakalayan Esentepe’nin Bosnalı yıldızı Arijana Pjano bulunuyor.

Deniz göz doldurmaya devam ediyor
Arijana’yı Levent’in genç yıldızı Deniz Yıldız takip ediyor. Gençler Ligi’ni gol kraliçesi olarak tamamlayan Deniz Yıldız ligde oynadığı 5 maçta 40 gol atarak maç başına 8 gol ortalaması yakaladı. Kadınlar Ligi’nde gol kraliçeliğinde üçüncü sırada ise Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nin önemli oyuncusu Emine Bayar var. Bu sezon UKÜ’nün gol yükünü çeken Emine Bayar oynadığı 6 maçta 37 gol kaydetti ve maç başına 6,1’lik gol atma oranı yakaladı.

Kral yine önde
Hentbol Erkekler Ligi’nde ise geçtiğimiz yılın şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) kurduğu müthiş kadro ile bu sezon açık ara şampiyonluğun en büyük adayı gözüyle bakılıyor. Özellikle geçen yıl müthiş bir performans sergileyen ve gol kralı olan YDÜ’lü Özden Demiralp’in etkisi bu yıl da ortaya çıkarken, yıldız hentbolcu oynadığı 8 maçta 58 kez fileleri sarsmayı başardı ve maç başına 7,2 gol atma oranı yakaladı.

Samet, İbrahim ve Berkman takipte
Özden’in en yakın takipçisi ise uzun yıllardır ülkemizde oynayan ve ülkenin en önemli sağ oyun kurucuları arasında gösterilen DAÜ’lü Samet Kösetürk. Samet kaydettiği 53 golle maç başına 6,6 gol oranı yakaladı. Gol krallığında üçüncü sırada ise Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) oyuncusu İbrahim Kahyaoğlu yer alıyor. Takımının beklenen performansı gösterememesine rağmen attığı 43 golle takıma katkı koymaya çalışan İbrahim’i 42 golle Yükseliş’in yıldızı Berkman Ayalılar takip ediyor.

Bu haber toplam 3254 defa okunmuştur