1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Girne Limanı’nda başlayacak
Girne Limanı’nda başlayacak

Girne Limanı’nda başlayacak

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK) organize ettiği Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6’ncı ve KKTC Ralli Şampiyonası’nın 8’inci ayağı, 9-11 Ekim tarihlerinde yapılıyor

A+A-

9-11 Ekim 2015 tahileri arasında yapılacak olan 2015 Kuzey Kıbrıs Rallisi’nin kayıtları kapandı. KKTC Ralli Şampiyonası’nda şampiyonluk düğümünü büyük ölçüde çözecek olan yarışta matematiksel olarak şampiyonluk şansı bulunan 7 pilottan 6’sı kayıt yaptırıken, 1.5 katsayı üzerinden puan verecek olan yarışta sıralamanın büyük ölçüde değişme ihtimali bulunuyor.

Sezonun bitimine 2 yarış kala 101.5 puanla lider durumda bulunan Deniz Denner’i sadece 0.5 puanla Fikri Macila takip ederken, uzun süre şampiyonaya liderlik eden Ömer Yıldız 82 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Avrupa Ralli Şampiyonası Kıbrıs ayağında finiş görerek şampiyonamıza çok önemli puanları taşıyan Derviş Dizliklioğlu 77 puanla 4’üncü sırada yer alırken KKTOK Rallisi’nin galibi Mustafa Bulutoğluları 57 puanla 5’inci sırayı aynı puana sahip Derviş Sütcüoğlu ile paylaşıyor. Yine ERC Kıbrıs Rallisi’nde şampiyonamıza önemli puanlar taşıyan Sadık Bilgimer 55 puanla 7’inci sırada yer alıyor.

Kategorilerde şampiyonluk adayları

Genel klasmanda olduğu gibi kategorilerde de şampiyonluk düğümünün bu yarışla çözülme ihtimali bulunuyor. N4 kategorisinde bu yarışa kayıt yaptıran ekiplerden lider Deniz Denner ve Mustafa Bulutoğluları şampiyonluk mücadelesi verecek. Denner, Bulutoğluları’nın önünde finiş görmesi durumunda sezonun bitimine 1 yarış kala Grup N şampiyonu olacak. A8 kategorisinde ise Fikri Macila, Derviş Dizliklioğlu ve Sadık Bilgimer şampiyona liderliği için mücadele verecek. Fikri Macila’nın 36 puanla lider olduğu kategoride şampiyonluğunu erken ilan etme şansı bulunuyor. A6 kategorisinde ise iki şampiyonluk adayının da 22.5 puanı var. Aktan Pala ile Özgür Turan arasında biri bu yarışı kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek.

Türkiye’den 16 ekip

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda mücadele eden 16 Ekibin kayıt yaptırdığı 2015 Kuzey Kıbrıs Rallisi uzun bir aradan sonra Türkiye’den yarışmacıların geldiği en yüksek katılımlı yarış olacak. Süper 2000 araçlarıyla Türkiye Ralli Şampiyonası’nda mücadele eden Orhan Avcıoğlu ve Hakkı Ağaoğlu’nun yanısıra Ford Fiest ST ile RC3 kategorisinde yarışan Can Altınok, Tugay Özdemir ve Kerim Tar bu yarışta ter dökecek isimlerden. Mitsubishi Lancer Evo 9 ile Grup N’de mücadele edecek olan 4 yarışmacı Mustafa Çakal, Erkan Güral ve 2 kadın yarışmacı Burcu Çetinkaya ile Simin Bıçakcoğlu olacak. Ford Fiesta R2 ile RC4 kategorisinde mücadele edecek 3 yarışmacı Buğra Banaz, Ümit Can Özdemir ve Eytan Halfon’un yanısıra büyük ilgi çekmesi beklenen Historic kategorisinde de Hannu Mulkinen, Burak Türkkan ve Engin Kap Ford Escort MK2 ile, Gerçek Sunman ise Fiat Murat 131 ile mücadele edecek.

Seyirci Özel etabıy Girne’de
2015 Kuzey Kıbrıs Rallisi 9 Ekim 2015 Cuma akşamı 18:30’da geçilecek Girne Liman özel seyirci etabı ile başlayacak. 10 Ekim Cumartesi günü ise Güzelyalı, Kanlıköy, Kozan etapları ikişer kez geçilecek. Rallinin son günü olan 11 Ekim Pazar günü ise ekipler Türkeli ve Kozan etaplarında mücadeleye devam edecek. Son olarak da 5.50 kilometre uzunluğundaki Cemsa Seyirci Özel etabında kozlarını paylaşarak finiş görecekler.

Bu haber toplam 1721 defa okunmuştur