1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “GG’yi ‘asansör takım’ kimliğinden uzaklaştıracağız”
“GG’yi ‘asansör takım’ kimliğinden uzaklaştıracağız”

“GG’yi ‘asansör takım’ kimliğinden uzaklaştıracağız”

Süper Lig’in yeni ekibi Gençlik Gücü teknik direktörü Niyazi Göksun YENİDÜZEN’ konuştu

A+A-

Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig’in yeni ekiplerinden Gençlik Gücü’nde takımın Teknik Direktörü Niyazi Göksun, YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu. Göksun, Gençlik Gücü oyuncularını ‘asansör takım’ psikolojisinden uzaklaştırmayı hedeflediklerini ifade ederek, yeni transferlerle birlikte iyi bir takım yaratmanın çok önemli olduğunu belirtti.

Göksun: “Uyum için çok hazırlık maçı yapma düşüncesindeyiz”
Sezon öncesi çalışmalarının iyi bir şekilde ilerlediğinin altını çizen Niyazi Göksun, antrenman sahası konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ancak bunu da Balıkesir Sahası ile çözdüklerini ifade etti. Takıma bu sezon çok transfer yaptıklarını ve yabancı oyuncu seçiminde halen 2 hakları olduğunu aktaran genç teknik adam, “Bu sebeple sezon öncesi çok hazırlık maçı yapma düşüncesindeyiz. Hem kafamdaki sistemi oturtmak, hem de yeni transferlerle takım içindeki oyuncuların uyumunu bu şekilde sağlama hedefindeyiz.”dedi.

“Transfer dönemini iyi geçirdik diye her şey güzel olacak diye bir şey yok”
Niyazi Göksun, ülkede yerli oyuncu piyasasının çok yüksek olduğunu ve belli dönemin oyuncularının halen revaçta olduğunu kaydederek, stoper mevkisinde bir sıkıntıları olduğunu ve bunu da yabancı oyuncu transferi ile çözmeyi hedeflediklerini belirtti. Gençlik Gücü olarak bu yıl transfere çok hızlı girdiklerine vurgu yapan Niyazi Göksun, “Transfer dönemini iyi geçirdik diye her şey güzel olacak diye bir şey yok. Şimdi görev bize düşüyor ve bu transferlerle birlikte iyi bir takım yaratmak çok önemli.”diye konuştu.

“Bütün yükü Özgür’e yıkamayız”
Genç teknik adam yabancı oyuncu seçimini iyi yapmaları gerektiğini vurgulayarak, “Yabancı oyuncu tercihi çok önemli. Hücuma ve savunmaya yabancı düşünüyoruz. Forvette bütün yükü Özgür Ongun’un üzerine yıkamayız, o yüzden bu bölgeye oyuncu takviye etmemiz şart.”dedi. Göksun, “Forvet bölgesine yapmayı düşündüğümüz oyuncu ‘9 numara’ dediğimiz; uzun boylu, top saklayabilen, kenar toplarda etkili, ileride top tutup takımı rahatlatacak tarzda olmalı.”diye konuşarak, Süper Lig’de oyun yapılarında geçtiğimiz yıla göre bir değişikliğe gideceklerini vurguladı.

“Ali ve Uğur’un dinamizmi, Raif’in yaratıcılığı”
Süper Lig’in daha çok kuvvet, dayanıklılık ve güce dayalı bir lig olduğunun altını çizen Niyazi Göksun, “Yaptığımız transferlerin farklı bölgelerde de oynayabilmeleri bizim için büyük avantaj. Uğur Sönmez ve Ali Akbulut’un orta alandaki dinamizmi ve mücadele azmi ile Raif Selden’in yaratıcılığından bu yıl çokça faydalanmak istiyoruz.”dedi.  Transferlerin yanı sıra takım içinde mevcut genç oyuncuların da olduğunu aktaran genç teknik adam, Orhan Çokbekler ve Ceyhun Özalkın gibi gençlerden de lig içinde faydalanmayı düşündüğünü kaydetti.

“GG her maça 3 puan için çıkacak bir takım olacak”
Gençlik Gücü’nün sahada her şeyini ortaya koyan, mücadele eden ve her maça 3 puan için çıkan bir takım olması için çalıştıklarını belirten Gençlik Gücü teknik direktörü, “Asansör takım psikolojisinden oyuncuları çıkarmamız gerekiyor. Mücadele eden ve inanan bir takım yaratmalıyız, amacımız Gençlik Gücü’nü Süper Lig takımı yapmak. Bunun için de çok çalışmamız ve bir sinerji yaratmamız gerekiyor.”dedi.

“Renk veren be iyi işler çıkaran bir takım olacağımıza inanıyorum”
Takviye edecekleri yabancı oyuncuların iyi çıkması durumunda Gençlik Gücü’nün lige renk veren ve iyi işler çıkaran bir takım olacağına inandığını aktaran Niyazi Göksun, “GG’deki arkadaş ortamı çok iyidir. Kim gelirse gelsin çok rahat bir çalışma ortamı var, baskı yok ve herkes birbirine burada yardımcı olur. Yeni transferler de bunu bize aşıladı.”dedi. Niyazi Göksun son olarak Ağustos ayının sonunda İzmit Kartepe’de 1 haftalık bir kamp programları olduğunu ve burada da lige hazırlıklarını sürdüreceklerini belirtti.

Bu haber toplam 1747 defa okunmuştur