1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gençlerin tırmanışı: 3-1
Gençlerin tırmanışı: 3-1

Gençlerin tırmanışı: 3-1

Süper Lig’de son haftaların formda ekibi Gençler Birliği kendi evinde zor günler geçiren Yeniboğaziçi’ni mağlup etti

A+A-

K-Pet Süper Lig’in 9’uncu haftasında Gençler Birliği konuk ettiği Yeni Boğaziçi’ni 3-1’lik skorla mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Bu sonuçla beraber dört maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Gençler Birliği, rakibini ligin son basamağına gönderdi. Kırmızı siyahlılarda galibiyeti getiren goller Arif, Sertan ve Malik’den gelirken konuk ekibin tek golü Allen’den geldi.

G.BİRLİĞİ 3-1 YENİBOĞAZİÇİ

Stad: Cumhuriyet Stadı

Hakemler
Mehmet Malek***
İsfendiyar Açıksöz***
Ahmet Özkurtuluş***

Goller: Dk.21 Arif, Dk.34 Sertan, Dk.89 Malik (G.Birliği) – Dk.69 Allen (Y.Boğaziçi)
Sarı kart: Dk.72 Arif, Dk.88 Salih (G.Birliği) – Dk.44 Ramadan,Dk.72  Mehmet Sakallı (Y.Boğaziçi)

G.Birliği
Ali Aydemir**
Sinan**
Ogün Dursun***
Emir Dolu**
Abbas Osum**
Yakubu Malik****
Abdullah Kaya***
(Dk.75 M. Erol*)
Arif***
(Dk.84 Salih)
Sertan Kurukafa***
Şenol Şöför**
Halil Türen**
(Dk.81 İ.Köse)

Y.Boğaziçi
Ersoy Saydağ**
Mehmet Barkınay*
Mehmet Sakallı*
İsmail*
İbrahim Gökova**
M. Diallo**
Allen Assogba**
Tugay*
Mehmet Çağakan*
(Dk.59 M. Turgut*)
İbrahim Gökova*
(Dk.86 Emin*)
Ramadan*
(Dk.53 Hakan**)

 

MAÇIN HİKAYESİ
Maça daha iyi ve baskılı başlayan Gençler Birliği, istediği ve arzuladığı golleri ilk devrede bulmayı başardı. Kanatlardan etkili oynayan kırmızı siyahlılar, 21’de Arif Uysal, 34’te ise suskun golcülerden Sertan’la iki farklı skoru yakaladı. İkinci devrede oyunu bu şekilde rölantiye almaya çalışmaları ve rakibin hücumdaki etkinliği karşısında savunmada yapılan hatalar sonucunda Yeni Boğaziçi Allen’le 69’da farkı bire indirdi. Allen ve diğer Yeni Boğaziçi forvet oyuncuları biraz daha dikkatli olsalar beraberlik golü de gelebilirdi. Son bölümlerdeki yerinde değişikliklerle biraz nefes alan Gençler Birliği takımı, rakip kalede etkili oldu. Son dakikalarda yapılan bir savunma-kaleci hatasını affetmeyen maçın en başarılı ismi Yakubu Malik, skoru da tayin eden golü kaydetti. Gençler Birliği bu galibiyetle üst üste dördüncü üç puanını alarak alt sıralardan kurtulma mücadelesine devam etmiş oldu.Yeni Boğaziçi ise bu kayıpla son sıraya geriledi.

BEKLENENİ VEREMEDİ

Mehmet Sakallı (Y.Boğaziçi)
Savunmadaki müdahalelerde yetersiz kaldı. Birebir pozisyonlarda geçmiş sezonlardaki oyunundan uzaktı. Savunmaya ciddi katkı yapamadı.

ÖN PLANA ÇIKTI

Yakubu Malik (G.Birliği)
İlk devrede rüzgara karşı oynayan takımının orta sahada en etkili ismi oldu. Top kapmada çok iyiydi. İsabetli pas oranı yüksek oynadı. Hem savunma, hem de hücumda önemli katkı yaptı. Güzel oyununu akıl dolu bir vuruşla kaydettiği golle süsledi.

Bu haber toplam 1182 defa okunmuştur