1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Futbol sınır tanımayacak
Futbol sınır tanımayacak

Futbol sınır tanımayacak

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 5 – 9 Mayıs tarihleri arasında önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Almanya’dan iki olmak üzere, Macaristan, Avusturya, İngiltere, Türkiye ve KKTC’den 100’ün üzerinde yazar ve sanatçıdan oluşa

A+A-

“Football Without Borders” sloganı ile gerçekleştirilecek olan turnuvada maçlar 6-7 ve 8 Mayıs tarihlerinde DAÜ Stadyumu ve Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Stadyumu’nda oynanacak. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan turnuvaya Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ve Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) de katkı koyacak.

Türkiye’den ünlü sanatçılar katılacak
Turnuva kapsamında oluşturulan takımlarda her ülkenin önde gelen gazetelerinin yazarları, roman yazarları ve sanatçıları da yer alıyor. Türkiye’den turnuvaya katılacak olan AYAZMA (Anadolu Yazarlar ve Müzisyenler Ayaktopu) Takımı’nda ise Hayko Cepkin, Mor ve Ötesi Grubu Solisti Harun Tekin, Gripin Grubu Solisti Birol Namoğlu, Kargo Grubu Solisti Koray Candemir, Oyuncu Cansel Elçin, Spor Yazarları Ahmet Çakır ve Bağış Erten ile Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Can Öz gibi isimler de mücadele edecek. Turnuva organizasyonu kapsamında Türkiye Takımı’ndaki ünlü isimleri öğrencilerle buluşturacak bir söyleşinin de yapılması planlanıyor.

Osam: “Dünyaya mesaj vereceğiz”
Konu ile ilgili olarak dün KTSYD’de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, KTFF Genel Sekreteri Av. Enver Baturalp, KTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu, Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan ve Prof. Dr. Hasan Amca katıldı. Toplantıda ilk sözü alan DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, önemli bir çalışma içerisine girdikleri organizasyonda DAÜ’nün sportif alanada son derece topluma duyarlı bir davranış sergilediğini belirterek, düzenlenecek etkinliğin ciddi anlamda moral ve motivasyon sağlayacağını belirtti. Kendi ülkelerinde belirli bir seviyeye gelen düşünür, yazar, gazeteci ve sanat elemanlarından oluşan takımların organizasyonda yer alacağın belirten Osam, “Tanınmamış bir memlekette, tanınmış bir üniversitenin sınırları nasıl ortadan kaldıracağını ‘Sınırları Tanımayan Futbol’ sloganı ile dünyaya bir mesaj vereceğiz” dedi. Geçtiğimiz hafta TSYD’de düzenlenen basın toplantısında Türkiye’nin önemli takımlarının Güney Kıbrıs’a geldiğini ve maçlar yaptığını belirttiğini kaydeden Osam, turnuvanın bu bağlamda Türkiye’de de ses getirebileceğini, ülke tanıtımının da yapılacağını dile getirdi.

Baturalp: “Destek vermekten mutluyuz”
Toplantıda söz alan KTFF Genel Sekreteri Av. Enver Baturalp, böylesi bir önemli organizasyona destek vermekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Ambargoları kaldırma adına federasyon olarak çok uğraştıklarını, hep önlerine tanınmamışlığın çıktığını belirten Baturalp, lobi faaliyetlerinin en büyük eksiklik olduğunu ve adaya gelecek olan yazarlarla işbirliği yaparak bu faaliyetlerin artabileceğini dile getirdi. Baturalp KTFF olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirtirken DAÜ’ye kendilerini davet ettiği için teşekkür etti.

Kılıçoğlu: “DAÜ dışa açılımın öncüsü oldu”
KTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu yaptığı konuşmada, dernek olarak konunun kendilerine gelmesi ile birlikte büyük bir heyecan duyduklarını belirtti. DAÜ’ye teşekkür eden Kılıçoğlu, dernek olarak organizasyonun başından sonuna kadar yer alacaklarını dile getirdi. Ülke sporu olarak dünyaya açılamamanın sıkıntılarını yaşadıklarını aktaran Kılıçoğlu, bu tarz organizasyonlara öncülük edenlerin her zaman yanlarında olacaklarını kaydetti. Dernek olarak iki toplumlu yapmayı planladıkları faaliyetin aynı amacı taşıyan bir organizasyon olacağını söyleyen Kılıçoğlu, “Amacımız ülke sporunun dışa açılımına katkıda bulunmak. DAÜ bunun öncülüğünü yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1458 defa okunmuştur