1. HABERLER

  2. SPOR

  3. FIBA mikrofonu Erten’e uzattı
 FIBA mikrofonu Erten’e uzattı

FIBA mikrofonu Erten’e uzattı

Türkiye U18 Milli Takımı ile harikalar yaratan Erten Gazi FIBA’nın resmi internet sitesine röportaj verdi

A+A-

 

Hüseyin KIRAL

Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi Avrupa U18 Gençler Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı forması altında harikalar yaratıyor. Performansıyla otoritelerin büyük beğenisini kazanan Erten Gazi Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) resmi internet sitesine röportaj verdi. “Türkiye’nin 97’lileri parlamaya hazır” başlığıyla verilen haberde FIBA muhabirleri Erten Gazi ve Furkan Aldemir’e sorularını yöneltti.

Gazi: “Şampiyon olmak istiyoruz”
Soruları yanıtlayan Erten Gazi, herkesin Türkiye’nin baskı altında oynayacağını düşündüğünü ancak öyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. İyi bir takım olduklarının altını çizen Gazi, şampiyonayı madalya kazanarak şampiyon olarak tamamlamak istediklerini kaydetti. Haberde Erten Gazi’nin 2013 U16 Avrupa Şampiyonası’nda da boy gösterdiği vurgulanırken, Türkiye’nin o turnuvayı 7’nci sırada tamamladığı hatırlatıldı.

“Kilit nokta kendi oyunumuzu oynamak…”
Kendi yaş grupları üzerinde yer alan oyunculardan çok şeyler öğrendiklerini belirten genç basketbolcu, Yunanistan maçına çıkmadan önce de onlarla konuştuklarını ve onların fikirlerini aldıklarını kaydetti. Büyüklerinin kendilerine takım olmanın sırlarını verdiğini ifade eden Gazi, “Bize takım olmanın kilit noktasının kendi oyunumuzu oynamak olduğunu söylediler. Biz de turnuva boyunca takım ruhuyla bunu uygulamaya çalışıyoruz.”dedi.

Bu haber toplam 1773 defa okunmuştur