1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Farkındalık yaratacak maç
Farkındalık yaratacak maç

Farkındalık yaratacak maç

Bu yıl ÖZEV yararına oynanacak olan KTSYD Kupası ile ilgili basın toplantısı yapıldı

A+A-

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen KTSYD Kupası’nda bu yıl Süper Lig ekipleri Doğan Türk Birliği ile Mormenekşe karşılaşacak. Geliri Özel Eğitim Vakfı’na (ÖZEV) bağışlanacak ve 12 Eylül’de oynanacak karşılaşma öncesi dün KTSYD Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya KTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu, ÖZEV Başkanı Ersin Görsay, Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu, Mormenekşe Başkanı Metin Menekşeli, Doğan Türk Birliği Teknik Direktörü Caner Oshan ve Mormenekşe Teknik Direktörü Eralp Şerifoğlu katıldı.

Kılıçoğlu: “Farkındayız beraberiz”
KTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu anlamlı bir organizasyona imza atmak istediklerini söyleyerek konuşmasına başladı. ÖZEV ile birlikte sosyal sorumluluk projesine imza atmak istediklerini söyleyen Kılıçoğlu “12 Eylül’de oynayacağımız karşılaşmanın yardım anlamında da yerini bulacağını düşünüyoruz. ‘Farkındayız beraberiz’ sloganı ile yola çıkıyoruz. Tüm sporseverlerin maddi manevi katkı koyacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Görsay: “Farkındalık yaratacak bir organizasyon olacak”
“İki güzide takımın karşılaşacağı bir maç olacak” diyerek sözlerine başlayan ÖZEV Başkanı Ersin Görsay “Bize teklifi yaptıklarında çok mutlu olduk. 10’uncu yılımızda toplam 85’in üzerinde çocuğa fiilen rehabilitasyon hizmeti veriyoruz. ÖZEV hayır kurumu ama kamu kurumu olarak faaliyetlerini yürütüyor. Gururla söyleyebilirim, her Kıbrıslı Türk’ün övüneceği bir seviyededir ÖZEV. Özel eğitimli çocuğun konuşulacağı, farkındalık yaratacak bir organizasyon olacak. Bu vesileyle KTSYD ve katkı koyacak kulüplere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Piskobulu: “Anlamlı günde orada olmak mutluluk verici”
Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu yaptığı konuşmada KTSYD Kupası için kendilerinin tercih edilmesinin onur olduğunu söyledi. “Anlamlı günde yine bizim takım olarak orada olmamız mutluluk verici” diyen Piskobulu yönetim kurulu olarak ilerleyen zamanlarda sosyal sorumluluk anlamında üzerlerine düşen bir görev olursa yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Menekşeli: “Her türlü desteği vermeye hazırız”
Mormenekşe Kulüp Başkanı Metin Menekşeli kendilerine bu imkanın tanınmasından dolayı teşekkür etti. Menekşeli kendilerine teklif gelince güzel bir etkinlik olacağını düşündüklerini ve kabul ettiklerini söylerken “Sosyal sorumluluk anlamında katkı koyabilirsek ne mutlu bize. Her türlü destek vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Oshan: “Güzel bir başlangıç olacak”
Sözlerine geçtiğimiz yıl da KTSYD Kupası’na katıldıklarını hatırlatarak başlayan Doğan Türk Birliği teknik direktörü Caner Oshan “KTSYD Kupası’na katılmaktan dolayı çok mutlu olduk. Hiç düşünmeden kabul ettik. Takımı görme adına önemli bir maç. Her iki takımı da görmek adına güzel bir başlangıç olacak. Sosyal sorumluluk anlamında bize düşen görev ne ise elimizden geleni yapacağız” dedi.

Şerifoğlu: “Özel eğitime katkı sağlaması anlamlı oldu”
“Ülke sporunun olmazsa olmazı KTSYD’nin sosyal sorumluluk anlamında aldığı bu karar takdire şayan” diye konuşan Mormenekşe Teknik Direktörü Eralp Şerifoplu “Özel eğitimli çocuklarımız için futbolun da önüne geçen bir organizasyon. Orada katkı koyabilirsek ne mutlu bize. Mormenekşe olarak böyle bir organizasyonda yer almaktan dolayı mutluyuz. Amacının özel eğitime katkı olması, organizasyonu daha da anlamlı kıldı” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1621 defa okunmuştur