1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Esentepe güle oynaya: 24-38
Esentepe güle oynaya: 24-38

Esentepe güle oynaya: 24-38

Hentbol Kadınlar Ligi’nde lider Esentepe deplasmanda ligin son sırasındaki Levent’i mağlup ederek play-off’a kalmayı garantiledi

A+A-

Eren ŞİŞİK

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Kadınlar Ligi’nde lider Esentepe, Lefkoşa’da Levent’in konuğu oldu. CIU Arena’da oynanan karşılaşmada Esentepe rakibini rahat bir oyunla 38-24 mağlup ederek namağlup liderliğini sürdürdü. Kırmızı beyazlı ekip aldığı galibiyetle normal sezonun bitmesine 3 hafta olmasına rağmen play-off oynamayı garantiledi.

Esentepe işi erken bitirdi
CIU Arena’da oynanan karşılaşmada maçın başından sonuna kadar etkili olan takım konuk Esentepe takımıydı. Özellikle geliştirdiği hızlı hücumlarla ilk devrede Naciye Erdoğan ile goller bulan kırmızı beyazlılar geliştirdiği hücumlarla Boşnak yıldızı Arijana Pjano’nun etkili şutları ile birlikte ilk yarıdan farkı açmayı başardı. Levent takımı Deniz Yıldız ve Gülem Atay ile etkili olmaya çalışsa da Esentepe’yi durduramadı. Şampiyonluğun en önemli adayları arasında gösterilen Esentepe karşılaşma sonunda 38-24’lük galibiyetle evine döndü.

Goller Arijana, Naciye ve Sevgi’den
Karşılaşmada 13 gol kaydeden Arijana Pjano maçın en skorer ismi olurken, Esentepe adına 8’er gol atan Naciye Erdoğan ve Sevgi Şengün de karşılaşmada ön plana çıkan isimler arasında yer aldı. Levent takımında ise Deniz Yıldız’ın 10 golü takımının puan alam ası için yeterli olmazken, Gülem Atay da maçı 7 golle noktaladı.

Levent 24-38 Esentepe
SALON: CIU Arena
HAKEMLER: Mehmet Ünalmış, Ayten Karayusufoğlu
LEVENT: Cavidan Aldağ, Banu Abul, Özde Özdemir (4), Meryem Kurt (2), İrem Su Karakeçi, Gülem Atay (7), Ebru Bozlar, Esra Şahin (1), Biray Çağla Toraman, Deniz Yıldız (10)
ESENTEPE: Ivana Prozovara, Kayra Kaya, Beliz Özügüney (1), Nazlıhan Kerküklü, Naciye Erdoğan (8), Lamija Borçak, Sevgi Şengün (8), Gizem Koruroğlu (2), Zeliha Kocatürk (6), Ayşegül Maho, Arijana Pjano (13)
İKİ DAKİKA CEZASI: Esra Şahin, Meryem Kurt (Levent)

Bu haber toplam 1916 defa okunmuştur