1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Esentepe durdurulamıyor: 24-29
Esentepe durdurulamıyor: 24-29

Esentepe durdurulamıyor: 24-29

Hentbol Kadınlar Ligi’nde lider Esentepe, deplasmanda son şampiyon YDÜ’yü mağlup etti

A+A-

Eren ŞİŞİK

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Kadınlar Hentbol Ligi’nde haftanın önemli karşılaşmasında Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Esentepe’yi konuk etti. Lefkoşa NEU RA 25 Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada ligde yenilgisiziz lider durumda bulunan Esentepe maçtan 29-24 galip ayrılarak liderliğini sürdürdü.

Arijana yine ön planda
Karşılaşmada Esentepe adına 11 gol kaydeden Arijana Pjano maçın en skorer oyuncusu olurken, kırmızı beyazlılarda kaleci Lamija Borcak, Ajda Mutlu ve Sevgi Şengün de ön plana çıkan isimler arasında yer aldı. YDÜ’de ise Rukiye Kaya attığı 8 golle takımı adına en çok gol kaydeden isim oldu.

YDÜ’den iyi savunma, Ajda’dan kritik goller
Karşılaşmaya hızlı başlayan ekip ev sahibi YDÜ takımı oldu. Özellikle maçın ilk 15 dakikalık bölümünde Esentepe’nin etkili gol silahı Arijana Pjano’yu, Sonay Kande ile durdurmayı başaran YDÜ takımı, Emine Doğangün ve Havva Bolat’ın kanatlardan bulduğu gollerle rakibinin bir adım önüne geçti. İlk devrenin son 15 dakikasında ise Esentepe özellikle serbest vuruşlardan yapılan organizasyonlarla Arijana Pjano’nun şutör özelliğinden faydalanmayı başardı. Bu dakikalarda Ajda Mutlu da attığı kritik gollerle takımını ayakta tutmayı başarırken, ilk devrenin son saniyesinde kaleci Lamija Borcak’ın kaleden kaleye attığı gol Esentepe’nin soyunma odasına 1 sayı önde girmesini sağladı.

Esentepe işi ikinci devrede bitirdi
Karşılaşmada ikinci devre ise daha çok Esentepe’nin kontrolünde geçti. Özellikle Arijana bu yarıda daha fazla şut şansı yakalarken, attığı gollerle farkın açılmasını sağladı. Beliz, Ajda ve Naciye’nin pivota getirdiği toplarda Sevgi Şengün de çok gol pozisyonuna girdi ve takımını ayakta tutan isimler arasında yer almayı başardı. YDÜ’de ise ikinci devrede savunmada geriye yavaş dönüşler ve hücum varyasyonlarında antrenör Musa Oytun’un beklediği ritmin yakalanmaması mağlubiyeti getiren unsur oldu. Bu devrede Rukiye’nin golleri ile ayakta kalmaya çalışan YDÜ takımında kanatların da beklenen verimi gösterememesi ve rotasyon darlığı takımın elini kolunu bağladı.

YDÜ 24-29 ESENTEPE
SALON: NEU RA25 Spor Salonu
HAKEMLER: Ender Öztunca, Ulviye Beşe
YDÜ: Havva Bolat (3), Aysu Manecioğlu (3), Çağla Özenen (1), Emine Doğangün (4), Cansın İskender (2), Sonay Kande, Şebnem Hızlıer, Çiler Demirtay (2), Hasret Özbek (1), Özlem Balabanbaş, Rukiye Kaya (8), Sibel Haraç, İrem Çeler, Büşra Yıldız, Berna Gerdan, Merve Haliloğlu
ESENTEPE: Ivana Prozovara, Ümmühan Baş (2), Kayra Kaya, Beliz Özügüney (3), Nazlıhan Kerküklü, Esra Güner, Naciye Erdoğan (1), Lamija Borçak (1), Sevgi Şengün (5), Zeliha Kocatürk, Ayşegül Maho, Ajda Mutlu (6), Arijana Pjano (11)
İKİ DAKİKA CEZASI: Dk.9 Aysu Manecioğlu, Dk.37 Cansın İskender, Dk.39 Sonay Kande (YDÜ) – Dk.15 Ümmühan Baş, Dk.25 Ayşegül Maho (Esentepe)

--------------------------------------------

HENTBOL KADINLAR LİGİ PUAN DURUMU
TAKIMLAR O G B M A Y Av P
1.Esentepe 4 4 0 0 106 89 17 8
2.DAÜ  3 2 0 1 92 83 9 4
3.YDÜ  5 1 1 3 119 121 -2 3
4.UKÜ  4 1 1 2 94 99 -5 3
5.Levent 4 1 0 3 96 115 -19 2 


İskele’de kazanan MGA: 18-32

Hentbol Erkekler Ligi’nde de önceki gün tek maç oynandı. Tatlıspor ile Mağusa Gelişim Akademisi (MGA)’ni karşı karşıya getiren maçı 32-18’lik skorla MGA takımı aldı. İskele Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada MGA adına 7 gol kaydeden Dennis Hüdecek maçın en skorer ismi olmayı başarırken, Hüseyin Öztürk ve Hakan Ceylanlı da attıkları 5’er golle galibiyete katkı koydu.
Tatlıspor’da ise maçı 6 golle noktalayan Evren Er takımı adına en çok gol atan isim oldu.
MGA takımı aldığı galibiyetle bu sezonki 3’üncü galibiyetini elde ederken, Tatlıspor henüz galibiyetle tanışamadı.


TATLISPOR 18-32 MGA
SALON: İskele Spor Salonu
HAKEMLER: Mehmet Ünalmış, Ayten Karayusufoğlu
TATLISPOR: Kemal Kumaş, Erkal Ekşi, Emrah Gülersoy (3), Ahmet İsmetoğlu (1), Ali Güneyli (2), Evren Er (6), Eren Er (2), Altuğ Cumaoğlu, Cemal Evlat (4), Batuhan Abuzet, Göksen Menioğlu, Hüseyin Can, Veysel Coşkun, Mehmet Özcafer, Nurettin Uludağ, Hasan Albayrak
MGA: Hüseyin Öztürk (5), Mehmet Gürlü (2), Umut Avşar, İbrahim Kahyaoğlu (2), Hakan Ceylanlı (5), Ökkeş Alperen Acu (3), Sedat Avşar, Dennis Hüdecek (7), Tolga Yılmaz (1), A.Metin Sezer, M.Can Gökmen, İbrahim Cavit (3), Fatih Cevik (4)
İKİ DAKİKA CEZASI: Dk.13,56 ve 56 Emrah Gülersoy (Tatlıspor), Dk.54 Ökkeş Alperen Acu (MGA)
KIRMIZI KART: Dk.56 Emrah Gülersoy (Tatlıspor)

 

Bu haber toplam 4136 defa okunmuştur