1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Esentepe DAÜ’ye hafif geldi: 15-34
Esentepe DAÜ’ye hafif geldi: 15-34

Esentepe DAÜ’ye hafif geldi: 15-34

Doğu Akdeniz Üniversitesi Esentepe karşısında fazla zorlanmadı ve sahadan 34-15’lik skorla galip ayrılan taraf olmayı başardı.

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Büyük Kadınlar Ligi’nde ilk hafta tamamlandı. Geçtiğimiz gün oynanan Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada ligin şampiyonluk adaylarından Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Esentepe karşısında fazla zorlanmadı ve sahadan 34-15’lik skorla galip ayrılan taraf olmayı başardı.

DAÜ fazla zorlanmadı
Karşılaşmaya çok hızlı başlayan ve rakibinin oyun düzenini maçın başında bozan DAÜ takımı farkı erken açmasını bildi. Özellikle yakaladığı hızlı hücumları iyi değerlendiren DAÜ, savunmadaki dirençli oyunuyla Esentepe’nin çok fazla pozisyon bulmasını engelledi. İkinci devrede Esentepe’nin de oyundan iyice düşmesiyle savunmayı az adamla yakalayarak goller bulan DAÜ takımı bugün oynayacağı YDÜ maçı öncesi moral buldu.

Ayşe, Doğaç ve Deni’den etkili performans
Takımın etkili oyuncusu Ayşe Mullacuma kaydettiği 14 golle maçın en skorer oyuncusu olmayı başarırken, Doğaç Tosun da yaptığı etkili asistler ve attığı 6 golle galibiyette önemli rol oynadı. Ayşe ve Doğaç’ın yanı sıra başarılı sol kanat oyuncusu Deni Koleva da attığı 8 golle skora katkı sağladı. Esentepe’de ise takımın yıldız ismi Ajda Mutlu 8 gol atmasına rağmen takımını yenilgiden kurtaramadı.

Bugün 4 maç oynanacak
Öte yandan Hentbol Büyük Kadınlar Ligi’nde 2.hafta karşılaşmaları bugün oynanacak. Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşmada Esentepe ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) karşı karşıya gelecek. Karşılaşma saat 19.00’da başlayacak. Bir diğer karşılaşma ise Gazimağusa Lala Mustafa Paşa Spor Salonu’nda oynanacak. DAÜ ile YDÜ arasında oynanacak olan karşılaşma saat 19.30’da başlayacak.
Büyük Kadınlar Ligi’nin yanı sıra Erkekler Ligi’nde de 2 karşılaşma oynanacak. YDÜ ile DAÜ arasında oynanacak karşılaşma Atatürk Spor Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak. Erkekler Ligi’nde bir diğer karşılaşma ise Beşparmak ile Korkuteli arasında oynanacak. İskele Spor Salonu’nda oynanacak olan zorlu karşılaşma saat 19.00’da başlayacak.

-------------------------------------------

Yer: Ertuğrul Apakan S.S.
Hakemler: Ender Öztunca, Ulviye Beşer
Esentepe: Rasiha Çakmak, Ivana Prozorova, Ajda Mutlu (7), Fatma Sucuoğlu, Esra Tümkan Güneş (1), Naciye Erdoğan (3), Funda Günal, Sevgi Şengün (1), Sultan Sucuoğlu, Melek Eğer, İpek Tunçtürk (2), Merve Haliloğlu
DAÜ: Emine Karaşahin, Çağla Cesur (1), Tuğçe Kartal, Emine Hızlıer (1), Doğaç Tosun (6), Seval Tosunlar (1), Ayşe Mullacuma (14), Emine Kömürcügil, Nazlıhan Koruk, Deni Koleva (8), Makbule Nurtunç, Meryem Bozkurt (2), Damla Lisaniler (1), Sıdıka Nurtunç

Bu haber toplam 2209 defa okunmuştur