1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ERC için hazırlıklar sürüyor
ERC için hazırlıklar sürüyor

ERC için hazırlıklar sürüyor

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurulu (KKTOK) ile Cyprus Automobile Association (CAA) işbirliği ile organize edilen Avrupa Ralli Şampiyonası (European Rally Championship - ERC) için hazırlıklar devam ediyor. Lefkoşa’nın iki kesimini kapsayacan “Down Town

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurulu (KKTOK) ile Cyprus Automobile Association (CAA) işbirliği ile organize edilen Avrupa Ralli Şampiyonası (European Rally Championship - ERC) için hazırlıklar devam ediyor. 19-21 Eylül tarihleri arasında Kıbrıs’ta gerçekleşecek olan bu önemli organizasyonun ilk gününde, “Down Town” adı ile Lefkoşa’da güney ve kuzeyi de kapsayacak şekilde koşulacak özel etabın giriş kısmı olan Taksim Sahası’nda yollar belirlendi.

Taksim Sahası’nda yollar belirlendi
KKTOK’un sorumlu olduğu yarışın kuzey kısmı için çalışmalar sürüyor. 19 Eylül Cuma akşamı Lefkoşa’daki 6 kilometrelik “Down Town” özel etabı ile başlayacak olan Ralli’de yarışmacılar 3 kilometrelik kısmı Güney Lefkoşa’da tamamladıktan sonra Taksim Sahası’ndan Kuzey Lefkoşa’ya geçecekler. Kuzey Lefkoşa’da koşulacak 3 kilometrelik kısmın sonunda yine Taksim Sahası’ndan güneye geçecek olan yarışmacıların mücadele edeceği parkur ortaya çıkmaya başladı. Dün Taksim Sahası’nda yapılan çalışmalar doğrultusunda Güney’den geçiş için kurulan rampanın devamında saha içerisindeki yollar da kazılarak şekillendirildi.

Güzergah
Yarışmacılar Taksim Sahası’ndan kuzeye geçiş yaptıktan sonra etinkaya Türk Spor Kulübü’nün yanında yer alan park alanından asfalta çıkılarak Cumhurbaşkanlığı güzergahına gidecek. Oradan Ziraat Bankası yanından Girne Kapısı’na geçecek olan yarışçılar, Şehitler Abidesi’nin devamında Osman Paşa Caddesi’ne geçecekler. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) bulunduğu yola dönecek olan yarışçılar KTFF yanından Dış Basın Birliği’nin bulunduğu yolla Ara Bölge’ye geçecekler ve etabı tamamlayacaklar.

Bu haber toplam 1511 defa okunmuştur