1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Enver Haskasap’tan İlk Galibiyet
Enver Haskasap’tan İlk Galibiyet

Enver Haskasap’tan İlk Galibiyet

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün geçtiğimiz hafta organizasyonu ile KKTC 2015 Drift sezonunun ilk yarışını izledik.

A+A-

Çağın Özılgaz

Drift Şampiyonasının sponsoru Rapa Ltd.’in katkılarıyla gerçekleşen yarış büyük çekişmeye sahne olurken seyircilerin de büyük ilgi göstermesi hem sponsorları, hem organizatörleri hemde yarışcıları mutlu etti.

26 yarışmacının mücadele ettiği yarışta günün en başarılı ismi Enver Haskasap oldu. Sıralamalarda 97 puan alarak ilk sıraya adını yazdıran Haskasap sırasıyla 2.turda Ulus Candanal’ı, Çeyrek finalde Göksel Macila’yı, yarı finalde 2013 Şampiyonu Kerim Beşok’u ve finalde son şampiyon Celal Bozbeyli’yi eleyerek kariyerindeki ilk birinciliğe imza atmayı başardı.

Yarışmanın baş hakemi Nicolas Patak’ın da dediği gibi yarışcıların hepsi büyük gelişme gösterdi. Artık çekişme hemen hemen her eşleşmede var ve bu da seyir kalitesi yüksek eşleşmeler izlememize sebep oluyor.

Yarışın en büyük gelişim gösteren sürücüsü bana göre Ülkü Erçoban oldu. Henüz 16 yaşında olan bayan sürücü Ülkü Erçoban, sezon arasında kendini inanılmaz şekilde geliştirmiş. Ülkü’yü bizzat kutladım fakat bir de buradan kutlamak istedim.

Yarışta ikinci sırayı Celal Bozbeyli alırken, üçüncü sırada Kerim Beşok’u eleyen Edim Macila yer aldı. Dördüncülük, antremanların ardından aracında arıza çıktığı için farklı bir araçla yarışa devam etmek zorunda kalan Kerim Beşok’un oldu.

Bu haber toplam 1711 defa okunmuştur