1. HABERLER

  2. SPOR

  3. En iyisi Yenicami
 En iyisi Yenicami

En iyisi Yenicami

Süper Lig’de son 6 sezonun ilk 4 haftalık diliminde en başarılı takım şu an lider durumda bulunan Yenicami oldu. Son 5 sezona bakıldığında en çok gol atılan ilk 4 hafta ise 2016-2017 sezonu oldu

A+A-

 

• K-Pet Süper Lig’de son 6 sezonun 4 haftalık bölümünde en fazla puanı Yenicami topladı, ardından Kaymaklı geldi. Cihangir bu alanda son sırada yer aldı.

• Süper Lig’de son 5 sezonun en gollü 4 haftası ise 2016-2017 sezonu oldu. Bu sezon ilk 4 haftada fileler 87 kez sarsılırken, bu sezonun üstüne çıkılan sezon 100 golle 2011-2012 sezonu oldu.

• Son 6 sezonda sürekli olarak Süper Lig’de yer alan takımların dikkate alındığı listede; Yenicami, Küçük Kaymaklı, Mağusa Türk Gücü, Çetinkaya, Cihangir, Doğan Türk Birliği ve Lefke yer aldı.

Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig’de ilk dört hafta geride kaldı. Beşinci hafta karşılaşmaları ise Cuma günü oynanacak karşılaşmayla başlayacak. Ligde ilk dört haftaya bakıldığında toplam golde son 5 sezonun en fazla golü bu sezonda atıldı. Takımlar ilk dört haftalık dilimde toplamda 87 kez fileleri sarsmayı başardı. Bu rakamın üzerindeki rakam ise en son 2011-2012 sezonunda görüldü. O sezonda takımlar ilk 4 haftada toplamda 100 kez fileleri sarsmıştı.

En fazla puanı Yenicami topladı
2011-2012 sezonundan beridir sürekli olarak Süper Lig’de mücadele eden 7 takım dikkate alındığında ise istatistiklerde sadece Yenicami, Küçük Kaymaklı, Lefke, Doğan Türk Birliği, Mağusa Türk Gücü, Çetinkaya ve Cihangir takımları yer aldı. Son altı sezona bakıldığında ilk dört haftada en fazla puanı toplayan takım şu anda da ligde lider durumda bulunan Yenicami takımı oldu. Siyah beyazlılar son 6 yılda ilk 4 haftada toplam 58 puan topladı ve en yakın rakibi Küçük Kaymaklı’ya 8 puan fark attı.

Kartal’ın ardından ‘Forest’
Siyah beyazlılar ise bu istatistik göz önüne alındığında son 6 sezonun ilk 4 haftasında oynadığı 24 karşılaşmada 53 gol atıp kalesinde 21 gol gördü. Siyah beyazlı ekip sadece 4 kez mağlup oldu. Yenicami’nin ardından ise bir başka Lefkoşa ekibi Küçük Kaymaklı geldi. 24 maçta 15 galibiyet, 5 beraberlik, 4 de yenilgi alan ‘Forest’ 39 gol attı ve kalesinde 25 gol gördü.

Lefke ve Doğan istikrarlı başladı
Bu iki takımı ise Güzelyurt ekibi Lefke takip etti. Menekşeler özellikle her sezonda lige iyi başlangıç yaptı. Bu süre zarfında 13 galibiyet alan Lefke, 5 beraberlik, 6 da yenilgi aldı ve 44 puan topladı. Lefke ile aynı istatistikleri yakalayan ekip ise Girne ekibi Doğan Türk Birliği oldu. Son yıllarda altyapısından yetişen futbolculara şans tanısa da ligde istikrarlı bir görüntü çizdi. Sarı lacivertliler aynı Lefke gibi 13 galibiyet, 5 beraberlik, 6 da yenilgi aldı. ‘Gravatlılar’ ayrıca Yenicami’nin ardından 51 golle bu alanda en fazla gol atan ikinci ekip oldu.

Cihangir listenin dibinde, Çetinkaya en çok gol gören
Son 6 sezonda Süper Lig’de mücadele eden ekipler arasında lige en kötü başlayan ekip ise Mesarya temsilcisi Cihangir oldu. Cihangir takımı oynadığı 24 karşılaşmada sadece 6 galibiyet alabilirken, 9 kez de berabere kaldı. Kırmızı mavililer 9 kez de rakiplerine boyun eğdi.  Bu alanda 31 golle en az gol atan takım da olan Cihangir takımı sadece 27 puan toplayabildi ve Yenicami’nin 31 puan gerisinde kaldı. Son 6 sezonda ilk 4 haftada en fazla kalesinde gol gören ekip ise Çetinkaya oldu. Sarı kırmızılı ekip kalesinde 40 gol gördü. Ligde son şampiyon Mağusa Türk Gücü de bu listede kendisine yer buldu. 24 karşılaşmada 10 galibiyet, 6 beraberlik, 8 de yenilgi alan sarı yeşilliler 36 puan toplayabildi.

Bu haber toplam 1576 defa okunmuştur