1. HABERLER

  2. SPOR

  3. EFSANEYİ ‘YAK’TILAR: 2-1
EFSANEYİ ‘YAK’TILAR: 2-1

EFSANEYİ ‘YAK’TILAR: 2-1

Süper Lig’in son haftasına lider giren GAÜ Çetinkaya, Yenicami’ye yenilerek sezonu ikinci sırada tamamladı

A+A-

YENİCAMİ 2-1 GAÜ ÇETİNKAYA

Stat: Şht. Hüseyin Ruso Stadı

Hakemler
Mehmet Sezener **
Hakan Gök **
Ozan Kel **

Goller: Dk.4 Halil Turan, Dk.16 Ousmane Gueye (Yenicami) – Dk.42 Tansel (GAÜ Çetinkaya)
Sarı kartlar: Dk.8 Hascan, Dk.36 Musa, Dk.50 Uğur, Dk.52 Ünal, Dk.90 Mehmet (Yenicami) – Dk.38 Doğukan, Dk.40 Tunç, Dk.45 Sabri, Dk.45 Ali, Dk.55 Kadir, Dk.81 Serkan, Dk.90 Erdinç (GAÜ Çetinkaya)

Yenicami
Yusuf Yontar ***
Adil Uçar ***
Ünal Kaya ***
Zihni Temelci ***
Musa Şanlıer ***
(Dk.65 Orji ***)
Hüseyin Sadıklar ***
(Dk.79 Mahmut ***)
Erbay Bertiz ***
Halil Turan ***
(Dk.87 M. Altın)
Uğur Sönmez ***
Ousmane Gueye ***
Hascan Kırmaz ***

GAÜ Çetinkaya
Ali Duvarcı *
Çağrı Kıral *
Tunç Özgürgün *
(Dk.59 Esin *)
Kadir Hakel *
Serkan Önet *
Erdinç Börekçi *
Sercan Demirman *
(Dk.40 Sabri *)
Doğukan Demirman *
Tansel Ekingen *
Barine Eko *
David Annas *
(Dk.71 Hakan *)

 

 

 Ligin son maçında Lefkoşa derbisinde rakibi Yenicami karşısında 3 puan alması halinde şampiyon olacak olan GAÜ Çetinkaya rakibine 2-1 mağlup oldu. Şehit Hüseyin Ruso Stadı’ndaki maça taraftarlar büyük ilgi gösterirken, tribünlerde boş yer kalmadı

 Maça hızlı bir giriş yapan Yenicami, 4’üncü dakikada Halil Turan, 16’ncı dakikada Ousmane’ın golleri ile bir anda 2-0’lık skor üstünlüğünü yakaladı. Çetinkaya 42’de Tansel ile farkı 1’e indirse de ikinci yarıdaki çabaları sonuç vermedi ve sarı kırmızılılar mağlup olarak seoznu ikinci tamamladı

MAÇIN HİKAYESİ

Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda, şampiyonluk yarışında belirleyici olan maça futbolseverler büyük bir ilgi gösterdi ve tribünlerde boş yer kalmadı. Maça hızlı bir başlangıç yapan taraf ise Yenicami oldu. Henüz 4’üncü dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruş ceza alanı içerisine ortalandı. Oluşan karambol içerisinde topu önünde bulan Halil Turan sert bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

16’da 2-0, Çetinkaya şokta
16’ncı dakikada Yenicami’nin 2’nci golü geldi. Hüseyin Sadıklar sağ tarafta Tunç’tan kazandığı topu çizgiye kadar götürdü ve yerden içeri kesti. Markaj aldınta bulunan Ousmane, yaptığı vuruşla skoru 2-0’a getirdi. 19’uncu dakikada Tunç solda topla buluşurken ceza alanı içerisindeki Eko’ya oynadı. Eko kontrol ederek müsait pozisyonda gelişine vururken top yan ağlarda kaldı.

Tansel farkı bire indirdi
Dakikalar 42’yi gösterdiğinde GAÜ Çetinkaya farkı 1’e indiren golü buldu. Sabri’nin pasınta soldan topla buluşan Eko, yerden altı pas içerisine oynadı. Topa son dokunan Tansel’in vuruşu ağlara gitti. Bu golle ilk yarının sonucu 2-1 oldu. İkinci yarıya da hızlı başlayan yine Yenicami olurken, Musa’dan aldığı pasla kaleye gelişine vuran Ousmane’ın şutunu kaleci Ali güçlükle dışarı çeldi.

Sabri’nin vuruşu direkten döndü
54’üncü dakikada gelişen Çetinkaya atağında orta sahada kazanılan serbest vuruşu Doğukan ceza alanı içerisine oynadı. David kendisine gelen topu tek pasla içeri çevirdi. Topla buluşan Sabri’nin karşı karşıya vuruşunda kaleci Yusuf gole izin vermedi. 79’uncu dakikada Ünal’ın sağ taraftan yaptığı ortada boşta kalan Ousmane’ın kafa vuruşu kaleci Ali güçlükle çıkardı. Maçın 90+1’inci dakikada Tansel kendisi getirdi ve boşta olan Sabri’ye oynadı. Sabri karşı karşıya pozisyonda topu direğe nişanladı. 5 dakikalık duraklamanın ardından Mehmet Sezener’in bitiş düdüğü ile birlikte karşılaşma 2-1 Yenicami üstünlüğü ile tamamlandı.

Üzüntü ve olaylar
Karşılaşmanın son düdüğünün ardından şampiyonluğu Mağusa Türk Gücü’ne kaptıran GAÜ Çetinkayalı futbolcularda hüzün hakimdi. Bazı futbolcular kendini yere bırakırken, göz yaşlarına hakim olamayan futbolcuları bazı Yenicami futbolcuları teselli etti. Çetinkaya kalecisi Ali Duvarcı tribünden bir taraftarla sözlü tartışırken, soyunma odasına giden futbolcular arasında yaşanan gerginlik güçlükle önlendi.

HASAN ECER'İN MAÇ YORUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 2467 defa okunmuştur