1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dumlupınar ve Esentepe kafayı kullandı
Dumlupınar ve Esentepe kafayı kullandı

Dumlupınar ve Esentepe kafayı kullandı

K-Pet Birinci Lig’de geride kalan 26 haftada 558 gol kaydedildi. 26 haftada 71 golle en fazla gol atan takım Dumlupınar olurken, en az gol takım 25 golle Lapta oldu.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Birinci Lig’de şampiyon olan Dumlupınar bu sezon 71 gol attı. Bu sayıyla sezon boyunca en fazla gol atan takım olan sarı kırmızılılar, bu gollerin 48 tanesini ayakla, 18 tanesini ise kafa vuruşlarıyla kaydetti.
K-Pet Birinci Lig’de geride kalan 26 haftada 558 gol kaydedildi. 26 haftada 71 golle en fazla gol atan takım Dumlupınar olurken, en az gol takım 25 golle Lapta oldu. Sezon boyunca en az gol yiyen takım ise 25 golle Denizli olurken, en fazla gol giyen takım, kalesinde 66 gol gören Gönyeli oldu.

En fazla gol ayakla atıldı
K-Pet Birinci Lig’de sezon boyunca atılan 558 golün büyük bir çoğunluğu ayakla kaydedildi. 412 gol ayakla atılırken, 80 gol kafa vuruşları, 57 gol penaltılar ve geriye kalan 9 gol takımların kendi kalesine atmasıyla meydana geldi. Ayakla atılan 412 golün 48 tanesini Dumlupınar kaydederek ayakla en fazla gol atan takım oldu. Ayakla en az golü ise, Karşıyaka kaydetti. Karşıyaka, sezon boyunca ayakla 16 gol attı.

Dumlupınar ve Esentepe kafalarda iyi
Birinci Lig’de sezon boyunca kafa vuruşlarından 80 gol kaydedilirken, Kafa vuruşları sonrasında 18 gol atan Dumlupınar ve Esentepe, bu sezon en fazla kafayla gol atan takımlar oldu. Kafa vuruşlarında en fazla atanın yanında en az atan ise Girne Halk Evi oldu. Girne ekibi, sezon boyunca kafa vuruşu sonrasında 1 gol kaydetti.

Penaltılarda Gençlik Gücü üstünlüğü
K-Pet Birinci Lig’de penaltılarda kaydedilen gollerin sayısı ise 57 olarak tespit edildi. 57 golden en fazla penaltı golü atan Gençlik Gücü, penaltıdan tam 6 gol kaydetti. Sezon boyunca 13 takım penaltı golü kaydederken, sadece 1 takım penaltıdan gol bulamadı. Ligin son sırada bitiren ve Play out maçları sonrasında Birinci Lig’e tutunan Lapta, 26 hafta boyunca hiç penaltı golü atamadı.

Bu haber toplam 1331 defa okunmuştur