1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Doğruları yapma adına yapılmış bir hareket”
“Doğruları yapma adına yapılmış bir hareket”

“Doğruları yapma adına yapılmış bir hareket”

Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın istihdam talebini reddeden ve görevden alınan Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu üyelerine KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’ndan destek geldi

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu yaptığı açıklama ile Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ı eleştirdi. Sertoğlu, Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’nun Denktaş’ın istihdam talebini yönetim kurulunun gündem maddesi olarak toplantıya dahil etme isteğini reddetmesini “Sadece ve sadece doğruları yapma adına yapılmış bir hareket” olarak nitelendirdi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta gerçekleşen Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu toplantısına Bakan Denktaş gündem maddeleri arasına istihdam maddesi eklemek istemiş, yönetim kurulu üyeleri bu isteği reddetmişti. Yaşanan bu gelişmeden bir süre sonra da yönetim kurulu üyeleri Songuç Kurşad, Cevdet Tınazcı ve İbrahim Ürcan görevlerinden alınmıştı.

Sertoğlu: “Yatırımlar siyasi hırs ile yapılıyor”
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun yapmış olduğu açıklama şu şekilde: “Son günlerde spor basınında konu edilen Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Üyeleri ile yaşanan gelişmeleri, önce değerli basınımızdan daha sonra da saygıdeğer üyelerimizle konuşarak kendilerinden öğrenmiş bulunmaktayım.

Yüzlerce sporcu ve de birçok kulübü bulunan bölgeler yatırım beklerken, yüzlerce genç antrenman yapacak saha bulamazken bunları görmezden gelip, yok sayarak sadece ve sadece siyasi hırs ile hareket edip bu yatırımı ülkemizde en son yapılması gereken yere sırf belediye seçimlerine bağlayarak yapmak isteğini, ülke sporunu ve ülke gençliğini düşünerek oybirliği ile ret oyu veren tüm Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Üyelerini, kendi adıma, temsil ettiğim kurum ve gençlik adına canı gönülden teşekkür eder ve kutlarım.   

Sayın Bakanımızın da bu kararı bir kez daha düşünmesi gerektiğini belirtir, bu hareketin kendine karşı değil sadece ve sadece doğruları yapma adına yapılmış bir hareket olduğunu görmesini temenni eder, saygılar sunarım. Spor  kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Bu haber toplam 1430 defa okunmuştur