1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Cumhuriyet Stadı sezona yetişecek”
“Cumhuriyet Stadı sezona yetişecek”

“Cumhuriyet Stadı sezona yetişecek”

Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, İskele Cumhuriyet Stadı ve Akova Eray Vudalı Stadı ile ilgili açıklamada bulundu.

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Yeni futbol sezonunun başlamasına sayılı günler kala takımlar bir taraftan çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da çalışma yapacak stat bulamamaktan yakınıyor. Kulüpler bölgelerinde en yakın ve müsait durumda bulunan sahalarda para ödeyerek antrenman olanağı yaratırken, futbol sezonu başladığında iç saha maçlarını oynayacak saha bulma endişesini yaşıyorlar. YENİDÜZEN’in gündeme getirdiği İskele Cumhuriyet Stadı ve Akova Spor Kulübü Başkan Sermen Vudalı’nın Eray Vudalı Stadı ile ilgili yaptığı açıkamalardan sonra Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu gazetemize bilgi verdi. Cahitoğlu, İskele Cumhuriyet Stadı’nın sezona hazır olacağını, ancak Akova Eray Vudalı Stadı için bütçede para ayrılmadığını açıkladı.

Vudalı Stadı’nın durumu Koordinasyon Ofisi’ne bağlı
Yeni sezonda Birinci Lig’de mücadele edecek olan Akova Spor Kulübü’nde başkan Sermen Vudalı’nın yaptığı açıklamalarla ilgili konuşan Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, “Bizden önceki hükümet Eray Vudalı Stadı sentetik çim zemininin serilmesi için, yani ikinci etap projesi için bütçeye kaynak ayırmadı” dedi. Cahitoğlu, bu durumu Akova Başkanı Sermen Vudalı’ya  anlatıldığını ve Koordinasyon Ofisi’nin kurulması durumunda Eray Vudalı Stadı’nın hemen tamamlanabileceğini, kurulmaması durumunda ise projenin ancak 2017 Ocak ayında başlayabileceği söyledi.

“Cumhuriyet Stadı sezona yetişecek. 2017’de ışıklandırılacak”
YENİDÜZEN’in gündeme getirdiği İskele Cumhuriyet Stadı’nın son durumu ile ilgili açıklamada bulunan Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, stat içerisinde çalışmaların devam ettiğini ve 23-24 Eylül’de başlayacak olan Süper Lig sezonuna mutlaka yetişeceğini söyledi. Bölgelere göre stat zeminlerindeki farklılığın suyun bölgelere göre değişim göstermesinden dolayı farklı olduğunu belirten Cahitoğlu, “Bundan böyle tüm bölgelerde aynı güzelliklerde saha zeminleri göreceğiz” dedi.

“Zemin problemi su kaynaklı”
Cahitoğlu, Cumhuriyet Stadı’ndaki durum da tamamen sudan kaynaklanan bir bozukluk olduğunu ancak hava sıcaklıkları düştükçe çimin daha gür, daha iyi olacağını ve sezona yetişeceğini söyledi. İskele Cumhuriyet Stadı’nda buluna sporcu ve hakem soyunma odalarının da en kısa zamanda elden geçirilip kullanılır hale geleceğini açıklayan Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, “2017 yılı başında da içerisinde gece maçı oynanacak şekilde projelendirilip, ihale edilecek” dedi.

Bu haber toplam 2776 defa okunmuştur