1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Çocuk atletizmi irdeleniyor
Çocuk atletizmi irdeleniyor

Çocuk atletizmi irdeleniyor

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Kids Athletics Antrenör Eğitim Semineri başladı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

KKTC Atletizm Federasyonu ile Türkiye Atletizm Federaysonu (TAF) işbirliği ile organize edilen “IAAF Kids Athletics Antrenör Eğitim Semineri” dün başladı. Seminere yoğun bir ilgi oldu. İki gün sürecek olan seminerin ilk günü Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İletişim Fakültesi Turuncu Salon’da gerçekleştirildi. Amacı 7-12 yaş grubu çocuklara atletizmi sevdirmek, egzersiz yaptırmak ve yetenekli çocukların gelişim sürecinini takip etme olduğu seminer sonunda katılan kursiyerlere “IAAF Kids Athletics” antrenör belgesi verilecek. Pratik bilgiler içeren seminerin ikinci günü hava koşullarına göre Atatürk Stadyumu atletizm pisti veya Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak.

Ayaz çocuk atletizmi sürecini anlattı
Yoğun bir katılımla başlayan “IAAF Kids Athletics Antrenör Eğitim Semineri”nin açılış konuşmasını Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü ve eski milli atlet Necdet Ayaz yaptı. Ayaz katılımcılara çocuk atletizmi hakkında bilgiler verirken, Türkiye’deki süreci ve eğitimin Kuzey Kıbrıs’a geliş sürecini aktardı. 2012 yılında Türkiye’de yaşanan doping olaylarının heves kırdığını aktaran Ayaz, bu bağlamda dopingin zararları konusunu da seminer içerisine eklediklerini kaydetti. Sporcu sağlığının yanı sıra hedef kitle olan çocukların psikolojisinin de seminerde yer aldığını aktaran Ayaz IAAF’ın organizasyonun Kuzey Kıbrıs’ta yapılacağından haberi olduğunu, bu davranıştan dolayı takdir gördüklerini sözlerine ekledi.

Doğaç: “Sistemdeki çocuklar takip edilecek”
Ayaz’ın ardından söz alan Atletizm Federasyonu Başkanı Ersin Doğaç katılımın yüksek olmasının kendilerini memnun ettiğini belirtti. Yapılan seminerin meyvelerini almayı umduklarını söyleyen Doğaç hareketsiz olan toplumun egzersizle büyümesine olanak sağlayacaklarını ve iyi atletler yetişmesi yolunda adım atacaklarını söyledi. 7-12 yaş grubu çocukların bir temel oluşturduğunu, geçmişte yapılan hatalar doğrultusunda iyi çocukların üzerinde durulduğunu ve diğer çocukların dışarıda kaldığını söyleyen Doğaç, buradaki sistem içerisine giren tüm çocukların uzun süre takip edileceğini aktardı. Seminer sonunda daha organize, daha bilinçli ve sistematik şekilde çalışılacağını söyleyen Doğaç, yetenekler doğrultusunda bu seminerin faydasını göreceklerine inandığını kaydetti.

Bugün tamamlanacak
Seminerin ilk gününde Çocuk Atletizmine Giriş ve Y Nesli, Çocuk ve Psikoloji, Çocuk Atletizmi ve Okullar, Dopingle Mücadele, Çocuklarda Duyarlı Evreler, Çocuk Atletizmi Eğitim Kartları konuları Dr. Ahmet Pekel, Doç. Dr. Perican Bayar ve Prof. Dr. Rüştü Güner tarafından kursiyerlere aktarıldı. Bugün tamamlanacak seminerin son gününde ise uygulamalı olarak Çocuk Atletizmi Yarışma Hazırlığı, 7-12 Yaş Grubu Çocuklara Kursiyerlerin
IAAF Çocuk Atletizmi Uygulamalarını Yaptırması ele alınacak. Kursun sonunda katılımcılara sertifikaları dağıtılacak.

Bu haber toplam 1644 defa okunmuştur