1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Çetinkaya ‘4’ elle sarıldı: 4-0
Çetinkaya ‘4’ elle sarıldı: 4-0

Çetinkaya ‘4’ elle sarıldı: 4-0

Süper Lig’in şampiyonluk adaylarından GAÜ Çetinkaya, diğer bir şampiyonluk adayı Doğan’ı farklı mağlup etti

A+A-

Fotoğraf: Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig’de geçen hafta çıktığı Küçük Kaymaklı karşısında 4-0 galip gelen GAÜ Çetinkaya, dün de güçlü Doğan Türk Birliği karşısında iyi bir oyun sergileyerek sahadan 4-0’lık galibiyetle ayrıldı. Sarı kırmızılara galibiyeti getiren golleri Akın Topal (2) ve Barine Eko (2) kaydetti.

***

GAÜ ÇETİNKAYA 4-0 DOĞAN TÜRK BİRLİĞİ

Stat: Lefkoşa Atatürk Stadı

Hakemler
Fehim Dayı **
Hakan Ünal *
Ömer Doğru **

Goller: Dk.10 ve 74 Akın Topal, Dk.18 ve 87 Barine Eko (GAÜ Çetinkaya)

Sarı kart: Dk.73 Hakan Karacaoğlu (GAÜ Çetinkaya)

GAÜ Çetinkaya
Ali Duvarcı ***
Çağrı Kıral ***
Lawal M. ***
H.Karacaoğlu **
(Dk.84 Tunç)
Kadir Hakel ***
Sercan Demirman **
Erdinç Börekçi ***
(Dk. 89 Doğukan)
Barine Eko ***
Tansel Ekingen **
Akın Topal ***
Sabri Selden **
(Dk.61 Burak **)

Doğan Türk Birliği
Okyanus Öndağ *
Ahmet Sönmez *
Mehmet Yıldız *
Selim Saygı *
(Dk.46 A.Saygı *)
İyoyi Believe **
Koral Saymaz *
(Dk.46 Charles *)
Serhan Önet *
Aydın Aygın *
Emin Atabek *
(Dk.66 Serkan Ö. *)
Kenan Oshan *
Salih Güvensoy **

***

Maçın Hikayesi

Süper Lig’de GAÜ Çetinkaya konuk ettiği güçlü Doğan Türk Birliği’ni (DTB) Akın Topal ve Barine Eko’nun ikişer golü ile 4-0 mağlup etti. GAÜ Çetinkaya Teknik Direktör Fırat Canova yönetiminde çıktığı ikinci maçını da 4-0 kazandı. Geçtiğimiz hafta Mağusa Türk Gücü karşısında 2-0 galip gelen DTB, konuk olduğu GAÜ Çetinkaya karşısında hiçbir farlık göstermedi. 90 dakika boyunca tek bir gol pozisyonu bile bulamayan DTB, GAÜ Çetinkaya karşısında ilk yarıda Akın Topal’ın maçın 10. dakikasında ve Barine Eko’nun 18. Dakikasında attığı gollerle 2-0 mağlup duruma düştü. DTB ikinci yarıya Charles ve Ahmet Saygı’yı oyuna sokarak başlasa da bu kez savunmada az adamla yakalandı. Kendi bölgesinden çabuk çıkan GAÜ Çetinkaya 74’te Akın Topal ve dakika 87’de Barine Eko’nun golleri ile sahadan 4-0 galip ayrılan taraf oldu.

 

***

Bekleneni veremedi
Okyanus Öndağ (Doğan TB)
GAÜ Çetinkaya karşısında kalesinde gördüğü birinci ve üçüncü golde büyük hatası vardı. Maçta konsantrasyon eksikliği vardı. Etkisiz bir görüntü çizdi. Kalesinde güven vermedi.

***

Ön plana çıktı
Akın Topal (GAÜ Çetinkaya)
Haftalar sonra kendisine ilk on birde yer bulan Akın Topal attığı iki golün yanı sıra takımına defansif ve ofansif yönde de çok katkı yaptı. Sezonu kapatan Esin Sonay’ı bu maç için aratmadı.

***

 

Maçın Yorumu
Hüseyin KIRAL

Akın + Eko = 4

Süper Lig’in iki güçlü takımının mücadelesinde gülen taraf ev sahibi takım GAÜ Çetinkaya olurken, Doğan Türk Birliği (DTB) takımı ortaya koyduğu futbol ile hem kendisini hem de taraftarını üzdü.


Geçtiğimiz hafta konuk ettiği güçlü Mağusa Türk Gücü’nü 2-0’la geçen ve ortaya koyduğu oyunla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan DTB takımı, GAÜ Çetinkaya karşısında maç boyunca bir iki şutun dışında gol pozisyona giremedi. O bir iki şut da iyi şutlardı gerçekten, ancak kaleci Ali Duvarcı bu topları iyi çıkardı.
Mesela Ali, daha maçın henüz başı olan 7’ci dakikasında DTB futbolcusu Emir Atabek’in ceza alanı içinde vurduğu şutu mükemmel önledi. Bu şut gol olmadı ancak, üç dakika sonra DTB defansı ile kalecisi Okyanus’un yaptığı hata GAÜ Çetinkaya karşısında maçın 10’cu dakikasında 1-0 mağlup olmasını getirdi. Golden sonra GAÜ Çetinkaya takımı iyice sahaya yayıldı ve sağ kanattan Çağrı Kıral, sol kanattan da Akın Topal’ın getirdiği toplarla etkili olmaya çalıştı. DTB defansının bunaldığı anda GAÜ Çetinkaya’dan Barine Eko maçın 18. dakikasında attığı şık golle 2-0 öne geçen GAÜ Çetinkaya takımı iyice rahatladı.


DTB’de Caner Oshan geçtiğimiz hafta MTG karşısında sahaya sürdüğü ilk on bir de tek değişiklik yaptı. Yabancı oyuncusu Charles Geoffrey’nin yerine Selim Saygı ile başladı. Geçtiğimiz hafta Selim oyuna sonradan dahil oldu, ancak MTG tüm hatları ile saldırırken, oyuna giren Selim ve kardeşi Ahmet Saygı kardeşler geliştirdikleri hızlı hücumlarla karşılık veriyorlardı ve bu Caner hocanın doğru bir hamlesiydi. Ancak GAÜ Çetinkaya’nın savunma oyuncularına bakılınca Selim ile başlamak yanlış bir tercih oldu. Charles Geoffrey uzun boyu, güçlü fiziği ile GAÜ Çetinkaya savunmasında çok daha iyi işler çıkarabilirdi. DTB karşısında kaleci Ali Duvarcı ile birlikte GAÜ Çetinkaya savunmasının göbeğinde yer alan Kadir Hakel ve Lawal hatasız oynarken İkisi de aynı tarz oyuncu olan Kenan ve Selim ikilisi ne acıdır ki bu savunma kurgusu içinde kaybolup gittiler. 2-0’dan sonra ikinci yarının başlaması ile savunmada Koral’ın yerine Charles Geoffrey ve Selim Saygı’nın yerine de Ahmet Saygı’yı alıp üstüne üstün birde Emin Atabek’in yerine Serkan Önet’i koymak ve Ahmet Sönmez’i de ileriye yollamak DTB’ni maçın 66’ıncı dakikasından sonra pimi çekilmiş el bombası gibi yaptı.
Nitekim de öyle oldu ve bu pimi çekilmiş bomba kendi kalesinde patladı.


Bu dakikadan sonra DTB defansı az adamla yakalandı ve GAÜ Çetinkaya’da saha içerisinde tecrübeli oyuncular devreye girdi. Erdin Börekçi, Sercan Demirman ve günün yıldızlarından olan Akın Topal ile Barine Eko hem defansif, hem de ofansif anlamda takıma katkı koymaya başladı. Çağrı rakip kaleye daha yakın oynamaya başladı. Oyuna sonradan giren Burak DTB ceza alanı içine daha çabuk girmeye başladı ve önce 74’de Akın Topal ile 3-0 ve ardından 87’de Eko son noktayı koydu. (4-0)
GAÜ Çetinkaya Teknik Direktörü Fırat Canova’da çıktığı ikinci maçını da 4-0 kazanmış oldu.

Bu haber toplam 1564 defa okunmuştur