1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Çeşme’de Kıbrıslı Türk rüzgârı
Çeşme’de Kıbrıslı Türk rüzgârı

Çeşme’de Kıbrıslı Türk rüzgârı

Pro Beach Tour’da Kıbrıslı Türk voleybolcular başarılı bir etabı geride bıraktı… Buğra-Merve ikilisi etabı şampiyon bitirdi

A+A-

Eren ŞİŞİK

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen Pro Beach Tour’da yarışan Kıbrıslı Türk sporcular aldıkları başarılı sonuçlarla dikkat çekti. Çeşme Sole&Mare Etabı’nda ‘Kadınlar’ kategorisinde birincilik kürsüsünde Northernland adına yarışan Buğra Eryıldız ve Merve Çelebi ikilisi turnuva etabını birincilikle tamamlamayı başardı. Finalde Hatice Can Tonbul ve Tuğba Özdemir’i 2-0’la geçen temsilcilerimiz karşılaşma sonunda büyük mutluluk yaşadı.

Buğra ve Merve zoru başardı
Buğra Eryıldız ve Merve Çelebi grupta oynadığı 3 karşılaşmada 2 galibiyet 1 de mağlubiyet aldı ve grubunu ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura çıktı. Çeyrek finalde genel klasmanda lider durumda bulunan Merve Nezir ve Esra Çetin ikilisini 2-1 ile geçen temsilcilerimiz yarı finalde grup maçlarında yenildiği ve genel klasmanda 4’üncü sırada bulunan Irena Mishonova-Svetla Angelova ikilisini 2-1 ile geçti ve adını finale yazdırdı. Kıbrıslı Türk sporcular finalde ise Hatice-Tuğba ikilisini set vermeden geçti ve etabı şampiyon tamamladı.

Buğra: “Plaj voleybolu Türkiye’deki sporcularla başa baş oynayabileceğimiz bir branş”
Etabı şampiyonlukla tamamlayan Buğra Eryıldız-Merve Çelebi ikilisi adına YENİDÜZEN’e konuşan Buğra Eryıldız, plaj voleybolunun Türkiye’deki sporcularla başa baş oynayabilecekleri bir spor branşı olduğunu ifade etti. Bu sporu yapan tüm Kıbrıslı Türklerin işini severek ve kendi imkânlarıyla yaptıklarının altını çizen Eryıldız, “Sole&Mare etabı TVF Pro Beach’in en büyük ve en zor ayaklarından biriydi. Katılım çok fazla oldu ve finale çıkana kadar kıran kırana maçlar yaptık.”dedi.

“Türkiye’deki sporcuların bizden daha çok imkânı var”
Kendileri gibi erkek takımlarının da çok keyifli ve mücadele seviyesi yüksek maçlarda ter döktüğünü ve ufak tefek şanssızlıklarla ilerleyemediklerini kaydeden Buğra Eryıldız, “Plaj voleybolunda artık çıta çok yükseldi. Türkiye’deki sporcuların bizden çok daha fazla imkânı var. Biz top bile bulmakta zorlanırken onlar daha iyi ortamlarda hazırlanıyorlar.”dedi. Kendilerinin Northernland ile işbirliği içinde olduklarını ve bu sayede nefes alabildiklerini kaydeden Eryıldız, kendilerine sponsor olan Northernland’a da desteklerinden ötürü teşekkür etti. Eryıldız, ayrıca Kemal-Devrim ikilisine de YDÜ’nün sponsor olmasının önemli bir olay olduğunu belirtirken, bu tür desteklerin diğer sporculara da artarak devam etmesi gerektiğini kaydetti.

“Merve ile üzerimizde tedirginlik vardı ama…”
Çeşme Sole&Mare Etabı’nın kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yapan Buğra Eryıldız, “Merve Çelebi ile daha önce de takım olmuştuk ama birlikte hiç büyük bir turnuvaya katılmadık. Bu turnuvaya da hiç maç yapmadan gittik, açıkçası bu yüzden üzerimizde biraz da tedirginlik vardı. Ama zoru başardık.”dedi. Turnuvada çok güçlü takımların olduğunu ve gruplarının ‘ölüm grubu’ olarak nitelendirildiğini ifade eden Eryıldız, “Çeyrek finalde Türkiye’nin 1 numaralı milli takımını, yarı finalde de Balkan Şampiyonu Bulgar sporcuları yendik. Final bizim için daha rahat oldu. Bizim için çok iyi bir başlangıç oldu.”diye konuştu.

“Amacımız gençlerimizi cesaretlendirmek”
“Kıbrıs’tan turnuva öncesi ve sonrası çok destek ve tebrik geldi.”açıklamasını yapan Buğra Eryıldız, gerek telefoniyen, gerekse de sosyal medya aracılığı ile çok fazla kişinin kendilerine ulaştığını ve desteklerini esirgemediklerini belirtti. Buğra Eryıldız, önümüzdeki hafta Sinop Etabı’na katılacaklarını ve orada da aynı ekiplerin olduğunu ifade ederek, “İşimiz yine kolay değil ama elimizden geleni yapacağız. İnşallah Sinop’tan da çok iyi bir derece ile döneriz.”diye konuştu.  Tecrübeli voleybolcu son olarak ülkemizin ve insanımızın bu tür başarılara ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Bizim amacımız sporun ve sporcumuzun onunu açmak ve gençleri de cesaretlendirmek. Bize inanan, destek veren herkese teşekkür ederiz.”diyerek sözlerini noktaladı.

Kemal ve Devrim’in şanssızlığı
Çeşme Sole&Mare Etabı’nda ‘Erkekler’ kategorisinde yarışan ve aralarında Kıbrıslı Türklerin olduğu 3 takım yer aldı. Yakın Doğu Üniversitesi adına yarışan Devrim Alibaba ve Kemal Şah ikilisi şanssız bir şekilde grup üçüncüsü oldu. İkili grupta oynadığı 3 karşılaşmada 2 galibiyet 1 yenilgi aldı ancak averajla üçüncü sırada yer aldı. Grup maçlarında Devrim-Kemal ikilisinin mağlup ettiği Sakıp Karalı ve Engin Özbek etabı şampiyon olarak tamamlayan ikili oldu.

Ali Osman ve partneri şampiyona elendi
Bir diğer Kıbrıslı Türk voleybolcumuz Ali Osman Nurettin ise partneri Yasin Baysal grup maçlarını 2 galibiyet 1 mağlubiyet ile ikinci tamamladı ve bir üst tura çıktı. Ali Osman-Yasin Baysal ikilisinin karşısında ise Kemal-Devrim’in grubundan çıkan etap şampiyonu Sakıp Karalı-Engin Özbek çıktı. Ali Osman ve partneri bu maçtan yenilgiyle ayrıldı.

Girol ve partneri bir üst tura çıkamadı
Turnuvada yer alan bir diğer Kıbrıslı Türk voleybolcu ise Girol Eryıldız oldu. Northernland adına yarışan Girol Eryıldız, partneri Rufaro Douglas Choto ile grup maçlarını son sırada tamamladı. Kemal-Şah ve Devrim Alibaba ikilisinin bulunduğu grupta mücadele eden Girol-Rufaro ikilisi gruptaki üç maçından mağlubiyetle ayrıldı.

Bu haber toplam 3580 defa okunmuştur