1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Buz hokeyi ülkemizde yayılsın”
“Buz hokeyi ülkemizde yayılsın”

“Buz hokeyi ülkemizde yayılsın”

Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımı’nın kalesini koruyan ve Zeytinburnu Belediye formasını giyen Kıbrıslı Türk Erol Kahraman’ın dileği, bu sporun ülkemizde de oynanmaya başlaması

A+A-

Kaan Cesur

Buz hokeyi sporunda Türkiye milli takımının kalesini koruyan Kıbrıslı Türk Erol Kahraman, dileğinin bu sporun Kuzey Kıbrıs’ta da başlatılarak yayılması olduğunu söyledi. Buz hokeyine 1991 yılında Kanada’da başladığını ve 8 yaşında ailesi ile İngiltere’ye yerleştiklerini söyleyen Kahraman, buz hokeyinin Kanada’da yaygın olduğunu, 10 yaşında buz hokeyi genç takımına girmeye başladığını belirtti. 16 yaşında en iyi ve en genç kaleci olarak seçildiğini ve katıldıkları turnuvayı şampiyon olarak tamamladıklarını belirten Erol Kahraman, 22 yaşına kadar yaşadıkları yerde profesyonel olarak bu sporu sürdürdüğünü sonra transfer olduğunu, günün sonunda antrenör Tarık Göçmen tarafından keşfedilerek Türkiye milli takımına çağırıldığını söyledi.

Birçok ‘En iyi kaleci’ ödülü
27 yaşında Avrupa’ya transfer olan ve 2011’de üniversite olimpiyatlarında yer alan Kahraman, organizasyonda Türkiye ve Kıbrıs’ı temsil ettiğini, bunun güzel bir duygu olduğunu dile getirdi. Türkiye’de şampiyonluklar yaşayarak en iyi kaleci ödülü aldığını, buz hokeyinde Şampiyonlar Ligi mücadelesinde yer aldığını aktaran Kahraman, orada ikinci olduklarını ve yine en iyi kaleci seçildiğini dile getirdi. IIHF Dünya Kupası’nda gruplara kalma başarısı göstererek en iyi kaleci ödülünü aldığını ve yine milli takımın en iyi oyuncusu seçildiğini dile getiren Kahraman, Bu yıl Dünya Kupası’nda 5 karşılaşma üst üste kazanarak bir üst klasmana çıktıklarını ve yine en iyi kaleci seçildiğini söyledi. Kahraman, 6 yıl içerisinde 5 lig şampiyonluğu ve 5 kez en iyi kaleci seçildiğini sözlerine ekledi.

“Umarım ülkemizde de yayılır”
Şu anda Türkiye Ligi’nde Zeytinburnu Belediye’nin kalesini koruyan Erol Kahraman, hedefinin Türkiye Milli Takımı’nı 1. Klasmana çıkarmak olduğunu belirtti. Bir gün buz hokeyi sporunun Kıbrıs’ta bir pist yapılarak oynanmaya başlamasının en büyük dileği olduğunu belirten Kahraman, “Umarım destek verilir ve bu spor ülkemizde de yayılır. Ben bu sporu öğretme adına destek vermeye hazırım” dedi.

Bu haber toplam 2803 defa okunmuştur