1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Büyüklerde perde aralanıyor
Büyüklerde perde aralanıyor

Büyüklerde perde aralanıyor

Kıbrıs Vakıflar Bankası Büyük Erkekler Ligi bugün başlıyor

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Kıbrıs Vakıflar Bankası Büyük Erkekler Ligi, bugün oynanacak olan Lefke Avrupa Üniversitesi – Mapfree karşılaşması ile başlayacak. Yedi takımın mücadele vereceği ligde normal sezon üç devre halinde oynanacak. Ardından ilk dört sırayı alacak olan takımlar Play-off mücadelesine şampiyonluk için parke zemine çıkacak.

Hazırlık turnuvalarında güçlerini denediler
Büyük Erkekler Ligi’nde geçtiğimiz yıl sergilenen performans ve tribünlere gelen seyirci ile birlikte yakalanan ivmenin bu yıl da devam etmesi bekleniyor. Sezon öncesi düzenlenen hazırlık turnuvalarında takımlar kendilerini deneme şansı yakaladı. Bu bağlamda Cumhuriyet Kupası’nı Yakın Doğu Üniversitesi, 2’nci Çetin Amber Anı Turnuvası’nı Girne Üniversitesi ve son olarak yıllar sonra düzenlenen Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası’nı Mapfree kazanma başarısı göstererek ön plana çıkan ekipler oldular. Ligde ayrıca Koopspor, Girne Amerikan Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ve Mağusa Gelişim Akademisi başarıya ulaşmak için mücadele verecek olan diğer ekipler.

Kadınlar ligi yolda
Öte yandan uzun yıllardır oynanmayan Kadınlar Ligi de yeniden hayata geçiriliyor. Geride bıraktığımız Kasım ayında Levent Soykut Turnuvası ile parke zemine geri dönüş yapan kadın basketbolcular, ocak ayında başlaması planlanan Büyük Kadınlar Ligi’nde ter dökecek. Şu ana kadar 5 takımın müracaat yaptığı, altıncı takım olarak Gönyeli’nin lige girmeye hazırlandığı, bu bağlamda 6 takımın ligde mücadele vermesinin beklendiği öğrenildi.

Nasıroğlu: “Tüm takımlara başarılar diliyorum”
Bugün başlayacak olan Büyük Erkekler Ligi öncesinde Basketbol Federaysonu başkanı Ertuğ Nasıroğlu, yeni sezonda takımların sorun yaşamadan, güzel karşılaşmalar izletmesi temennisinde bulundu. Nasıroğlu, “2016 – 2017 Kıbrıs Vakıflar Bankası Basketbol Ligleri hepimize ve tüm kulüplerimize hayırlı olsun. Umarım kulüplerimiz kazasız, belasız ve dostane geçen güzel karşılaşmalar izlettirirler. Tüm takımlara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İlk hafta
Kıbrıs Vakıflar Bankası Büyük Erkekler Ligi’nde ilk haftayı Girne Amerikan Üniversitesi bay geçecek. Karşılaşmaların programı şöyle:

Bugün
LAÜ Spor Salonu: Lefke Avrupa Üniversitesi – Mapfree (19.00)

Yarın
Atatürk Spor Salonu: Koopspor – Girne Üniversitesi (20.00)
NEU RA 25 Spor Salonu: Yakın Doğu Üniversitesi – Mağusa Gelişim Akademisi (19.00)

Bu haber toplam 1404 defa okunmuştur