1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bütçe arttı, ilk hedef Kutruza
Bütçe arttı, ilk hedef Kutruza

Bütçe arttı, ilk hedef Kutruza

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) geçen sezonki bütçesini artırdı. Transferde kolları sıvayan LAÜ takımı yıldız isimlere yönelecek

A+A-

Eren ŞİŞİK

Geçen sezon Basketbol Erkekler Ligi’nde mücadele eden Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) mevcut bütçesinin üzerine çıkma kararı aldı. Geçtiğimiz yıl ayırdığı bütçenin üzerine çıkarak iyi transferler yapmayı ve ligde şampiyonluğa oynayacak bir takım yaratmayı düşünen LAÜ takımında transferin ilk sırasında YDÜ’nün yıldızı Halil Kutruza var. Bu oyuncuyu kadroya katmak için çalışma başlatan LAÜ takımı, Spor Dairesi Genel Ceza Kurulu’nda devam eden sürecin tamamlanmasını bekliyor.

LAÜ, 3 dosyasını geri çekti
Daha önce Ceza Kurulu’nun 1 yıl ceza verdiği takımın koçu Orhun Mevlit ile ilgili olarak görüşmelerini sürdüren LAÜ yönetiminin, Spor Dairesi’nde bulunan 3 dosyasını da geri çektiği öğrenildi. Halil Kutruza ile ilgili olan dosyasını ve Pesic ile ilgili olan dosyasını geri çektiği öğrenilen LAÜ yönetiminin önümüzdeki sezonda istenmeyen olayların yaşanmaması ve diğer takımlara karşı ‘iyi niyet göstergesi’ olarak dosyaları çektiği bilgisi elde edinildi.

Küfrün önüne geçilmesi için çalışma başlatıldı
LAÜ Rektörlüğü’nün de basketbola yapılan yatırımdan memnun olduğu ve bölgede basketbolun sevilmesi ve hareketlilik getirmesi açısından üniversite olarak çalışma başlattığı öğrenildi. Küfrün önüne geçmek için de çalışma başlattığı öğrenilen LAÜ yönetiminin, salonlarda küfür istemediği ve kendi maçlarında bu tür eylemlerde bulunan kişileri salondan uzaklaştırmayı planladığı gelen bilgiler arasında.

Mevlit için Ceza Kurulu bekleniyor
Öte yandan LAÜ’de takımın koçu Orhun Mevlit’in durumu da belirsizliğini koruyor. Mevlit için Genel Ceza Kurulu’nu beklediği öğrenilen LAÜ yönetiminin, kurulun vereceği kararın ardından Orhun Mevlit konusunda bir karar üretmesi bekleniyor.

Bu haber toplam 2002 defa okunmuştur