1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Burcu “Hedef Avrupa şampiyonaları”
Burcu “Hedef Avrupa şampiyonaları”

Burcu “Hedef Avrupa şampiyonaları”

YENİDÜZEN’e konuşan Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu, hedeflerinin Avrupa şampiyonaları olduğunu açıkladı.

A+A-

Necmi Belge

KKTC Bilardo Federasyonu’nun yıllık takvimi doğrultusunda  beş ayak üzerinden düzenlediği Kuzey Kıbrıs Ferdi Bilardo Şampiyonası tamamlanıyor.
19 Eylül tarihinde beş ayak olarak, gençler ve seniorlar katagorisinde ön eleme ile başlayan şampiyona, bu elemeleri kazanan sporcular ile birlikte büyük erkek ve kadın katagorilerinde 28 Kasım tarihinde start almıştı.

31 Ocak tarihinde oynanacak beşinci ayak ile tamamlanacak, Kuzey Kıbrıs Ferdi Bilardo Şampiyonası ve ardından yer alacak Avrupa Şampiyonaları ile ilgili olarak, YENİDÜZEN’e konuşan Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu, hedeflerinin Avrupa şampiyonaları olduğunu açıkladı.
Ferdi Şampiyona’nın tamamlanan dört ayağına bakıldığında, yıldız milli takımımızın, üç oyuncusunun KKTC sıralamasında ilk sekizde yer aldığının görüldüğünü belirtirken, bu bakımdan Osman Şanlısoy, Bilge Alaçam ve Mustafa  Anlar’dan kurulu yıldız milli takımımızın Avrupa şampiyonluğunu elde etme şansı olduğu görüldüğünün altını çizdi.

“Gençler dikkat çekiyor”
Aşkın Burcu, bu sezonki şampiyonada  genç sporcuları gösterdikleri performans ile dikkatleri üzerine çektiklerini belirtirken, şampiyona sonucunda büyük erkekler, büyük bayanlar, gençler, yıldızlar ve seniorlar katagorilerinde milli takımların belirlenmiş olacağını söyledi.
Bu bağlamda, büyük erkek ve bayanlarda seçilecek milli takımların  11-23 Nisan tarihleri arasında Portekiz’de gerçekleşecek Avrupa Şampiyonası’nda KKTC bayrağı ile  temsil edeceklerini ifade eden Başkan Burcu daha sonra Genç ve yıldız milli takımlarının 21-28 Temmuz tarihleri arasında Avusturya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na katılacaklarını belirtti.

“Ambargolar altında temsiliyetler önemli”
Seniorlar milli takımının ise, yine Avusturya’da 2-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Avrupa Şampiyonası’nda KKTC adına yarışacağını belirten Burcu, ambargolar altında olan bir ülkede bu temsiliyetlerin çok önemli olduğunu vurguladı.
Burcu, Yıldız milli takımımızın 2013 yılında Avrupa üçüncülüğü bulunduğunu anımsatırken, genel klasmanda birinciliğini sürdüren Berk Mehmetçik’in, Avrupa Büyükler şampiyonasına iddialı olarak gideceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1172 defa okunmuştur