1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Bu işin peşini bırakmayacağız”
“Bu işin peşini bırakmayacağız”

“Bu işin peşini bırakmayacağız”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Değirmenlik’e transfer olan Kıbrıslı Rum Dimitris Vasiliou hakkında konuştu

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıklayan Mustafa Akıncı, dün Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’na resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Sertoğlu ziyarette Değirmenlik’e transfer olan Kıbrıslı Rum futbolcu Dimitris Vasiliou ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşanan sorunu çok fazla büyütmek istemediklerini söyleyen Sertoğlu konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getirerek “Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Akıncı: “Sertoğlu’nu destekliyorum”
Ziyarette ilk konuşmayı Mustafa Akıncı yaptı. Akıncı KTFF’nin Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile gerçekleştirdiği süreç hakkında bilgi almak ve görüşlerini aktarmak için ziyaret ettiklerini söyedi. Akıncı Kıbrıs Türk gençliğinin uluslararası alanda spor yapabilmesi için Hasan Sertoğlu’nun yaptığı çalışmayı desteklediklerini dile getirdi. Akıncı futbolda varılacak bir çözümün, Kıbrıs sorununun çözümüne katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Sertoğlu: “Seçimlerde ince eleyip sık dokuyacağız”
Akıncı’nın ardından bir konuşma yapan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ince eleyip sık dokuyarak karar vereceklerini söyledi. Siyasi amaç gütmeyen, futbolcudan antrenörüne kadar 10 bin kişilik bir sivil toplum örgütü olduklarını söyleyen Sertoğlu, toplumda önemli bir yere sahip olduklarını belirtti. Ciddi bir süreç geçirdiklerini ve bu süreçte yanlarında kimin olduğunu, kendileri ile aynı fikirleri kimlerin paylaştığı noktalarında da değerlendirmeler yaparak kararlarını vereceklerini belirtti.

“Bu işin peşini bırakmayacağız”
Değirmenlik’e transfer olan Kıbrıslı Rum futbolcu Dimitris Vasiliou hakkında sorulan bir soru üzerine Sertoğlu, konunun peşini bırakmayacaklarını ve takipçisi olacaklarını belirtti. Sertoğlu bu konuda Türkiye ve ülkemizden basın mensuplarının kendisini çok aradığını ancak konuşmadığını belirtirken “Ben bu işi çok büyütmek istemiyorum. Dün bize küfür edenlerin haklı çıkmasını hazmetmem. Bu işin peşini bırakmayacağız. Sonuna kadar kovalayacağız” şeklinde konuştu.

“Amacımız toplumların kaynaşması”
“Kimse ellerini ovuşturarak ‘haklı çıktık’ demesin” diyen Sertoğlu günün sonunda kendilerinin haklı çıkacağını söyledi. Vasiliou’nun futbol oynamak için buraya geldiğini belirten Sertoğlu “Biz bu izni verirken amacımız toplumların kaynaşmasıydı. Kıbrıslı Türklerin ne kadar sevecen ve misafirperver olduğunu görmelerini istedik. Çocuk geldi, gördü ve etkilendi. Kendisine Türk, Rum veya İngiliz bizim için fark etmez dedik. Bu olayı ben kendim ve arkadaşlarım büyütmeyeceğiz, çok konuşmayacağız ama peşinde olacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı. Konu ile ilgili olarak konuşan Mustafa Akıncı ise sporun milliyeti veya dininin olmadığı, sporun dilinin barış ve sportmenlik olduğunu söyledi. Böylesi bir olayın çözümünün siyasi değil spor arenasında olması gerektiğini kaydetti.

Bu haber toplam 1960 defa okunmuştur