1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bölge sahip çıkmadı
Bölge sahip çıkmadı

Bölge sahip çıkmadı

2011 yılında LTB’nin katkıları ile yaptırılan ‘Metehan Spor ve Sosyal Tesisi’ni atıl durumdan kurtarmak için Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu çalışmalara başladı

A+A-

Son iki yıldır içerisinde tek bir faaliyet yapılmayan  ‘Metehan Spor ve Sosyal Tesisi’nin yeniden ülke gençliğine hizmet etmesi için Spor Dairesi devreye girdi.

 

Eren ŞİŞİK - Hüseyin KIRAL

Dönemin Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Bulutoğluları’nın katkılarıyla Metehan Spor Kulübü yetkilileri tarafından 2011 yaptırılan ‘Kemal Küçük Metehan Spor ve Sosyal Tesisi’, son iki yıldır atıl vaziyette, adeta terk edilmiş durumda bulunuyor.

İnşası yapıldığı dönem, ülkenin en önemli tesisi durumda bulunan ‘Metehan Spor ve Sosyal Tesisi’ yeniden ülke gençliğinin hizmet verebilmesi için Spor dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu düğmeye bastı.

Cahitoğlu: “En kısa sürede gençliğin ve kulüplerin hizmetine açılacak”
Metehan Bölgesi yanında Lefkoşa halkına ve bölge spor kulüplerine hizmet vermek için 2011 yılında inşa edilen ve bölgeye büyük bir hareketlilik katan tesisin şu an ki durumunu gören Spor Dairesi Müdürü Cahitoğlu, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada bir süre önce bakanlar kurulu kararı ile tesisi yeniden dairenin bünyesine aldıklarını söyledi. Çalışmalarının sürdüğünü aktaran Cahitoğlu, tesisin en erken bir sürede gençliğin ve kulüplerin hizmetine yeniden vereceklerini belirtti.

Darmadağın ettiler
Hüseyin Cahitoğlu, tesisin atıl durumda olmasından faydalanan kötü düşünceli kişilerin tesisi adeta bir harabeye çevirdiklerini, ancak bu durumun yapılan yenileme çalışmaları sonunda eskisinden daha verimli hale geleceğine inandığının altını çizdi. Tesisin merhum Kemal Küçük’ün adını taşımasının da ayrı bir öneme haiz olduğunun altını çizen Cahitoğlu, bu tesisin çok zor şartlar altında yapıldığını ancak bölge halkının tesise sahip çıkmadığını belirtti.

“Tesis tüm Lefkoşalıya hizmet edecek”
Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, tesisin tamamlanmasına müteakip, kulüp binası hariç, stadın ve halı sahanın Spor Dairesi’nin kontrolünde olacağını belirterek, tüm Lefkoşa kulüplerinin kendilerinden izin alınması kaydıyla tesisten faydalanabileceğini kaydetti.

Tesis tabelasında Lefkoşa Türk Belediyesi isminin,  tesislerin bakımını dönemin Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları’nın üstlenmesi dolayısıyla yazıldığını ancak, şimdi böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Cahitoğlu, yeni tabelalarda sadece Metehan Spor ve Sosyal Tesisleri isminin korunacağını

Bu haber toplam 1851 defa okunmuştur