1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Boks Gecesi” heyecanı
“Boks Gecesi” heyecanı

“Boks Gecesi” heyecanı

Ülkemizde ilk defa boks organizasyonu düzenleniyor. Pazar günü Atatürk Spor Salonu’nda ülkemiz sporcularından oluşan karma, yabancı boksörlere karşı mücadele edecek

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Boks Federasyonu tarafından Pazar günü “Boks Gecesi” adı altında ilk kez bir organizasyon gerçekleştirilecek. 5 tanesi ülkemizden 5 tanesi de yabancı olan boksörlerin mücadelesi Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak. Etkinlik saat 16.00’da başlayacak. Sadece boks karşılaşmalarının olmayacağı organizasyonda kango jumps gösterisi, dj ve gençlerden oluşan bir gösteri maçı da yapılacak. Konu ile ilgili olarak dün Mambochino Cafe’de düzenlenen basın toplantısında Boks Federasyonu Başkanı Yıltan Zabit organizasyon hakkında bilgi verdi. Toplantıda federasyon yönetim kurulu üyesi Hasan Ersözlü de hazır bulundu.

Zabit: “Amaç boksu sevdirmek, yaymak”
Boks sporunu tanıtmak, sevdirmek ve yaymak için böyle bir organizasyon yaptıklaırnı belirten Boks Federasyonu Başkanı Yıltan Zabit, federasyonda 6 aydır görevde olduklarını, eğitim ve birçok konuda çalışmalar yaparak bu etkinliği organize ettiklerini belirtti. Bünyelerinde 150’ye yakın sporcu olduğunu, bunların 10 tanesinin milli takım seviyesinde olduğunu aktaran Zabit, seçtikleri milli takımı siktletlerine göre ayırdıklarını ve İngiltere’den bir menajer vasıtası ile 5 kişilik yabancı boksörlerden oluşan bir karmayı organizasyona davet ettiklerini söyledi. Zabit organizasyonda boks müsabakalarının yanı sıra eğlenceye yönelik bölümler de olacağını, dj, modeller ve kango jumps gösterisi ile 3-4 saat sürecek bir etkinlik planladıklarını kaydetti.

Müsabakalar 3’er raund
İki karma arasındaki müsabakaların amatör seviyede olduğu için 3’er raunddan oluşacağını aktaran Zabit, müsabakalarda kask kullanılmayacağını, bunun sebebinin dünyada kask kullanımının kalkması olduğunu açıkladı. Daha önce yaptıkları hakem eğitim semineri ile yetiştirdikleri hakemlerin müsabakalarda görev alacağını, Türkiye Boks Federasyonu ile kurdukları iletişimle Türkiye’den de hakemin gelebileceğini aktardı. Ayrıca şov amaçlı yaşları 16-17 olan iki genç boksörün bir müsabaka yapacağını aktaran Zabit, oluşturdukları karmada Mithat Taylan, Ahmet Arca, Muhammet Ünal ve Ferhat Shatmanov’un yer alacağını, beşinci boksörün gelecek kafiledeki sporcuya göre belirleneceğini dile getirdi.

“150’ye yakın sporcumuz var”
Organizasyonda sağlık konusunda Yakın Doğu Hastanesi’nin kendilerine destek verdiğini, bir ambulans ve sağlık ekibinin müsabakalarda hazır olacağını belirten Zabit, müsabakalar öncesi sağlık raporlarında bir engelin olması durumunda sporcunun ringe çıkamayacağını kaydetti.
1992 yılında kurulan federasyonun uzun bir süre aktif olarak faaliyet yapamadığını belirten Zabit, 2008 yılından sonra federasyonun tekrar aktif hale geldiğini, kendilerinin de Mart ayında göreve geldiğini aktardı. 10 tanesinin milli takım seviyesinde yaklaşık 150’ye yakın sporcusu olan bir federasyonn olduklarını belirten Zabit, 2015 yılı içerisinde düzenli müsabakalar başlatmak istediklerini söyledi. Bunun için 5 kulübün bünyelerinde kayıtlı olması gerektiğini, şu ana kadar 3 başvuru olduğunu, 2 başvurunun evraklarının hazırlanması ile yapılacağını söyleyen Zabit, 5 kulüp ile özerkliklerini kazanacaklarını dile getirdi. Zabit Pazar günü gerçekleşecek organizasyona sporseverleri davet ettiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1492 defa okunmuştur