1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Bizden savunma almadılar”
“Bizden savunma almadılar”

“Bizden savunma almadılar”

Emrah Güven, “Basketbol Federasyonu başkanı Ertuğ Nasıroğlu kararları kendisi mi alıyor? Ceza kurulu kimlerden oluşuyor ? Ne zaman? Hangi toplantıda bu kararları almışlar merak ediyoruz” dedi.

A+A-

Koopspor ile Mapfree arasında 05.15.2015’de oynanan Büyük Erkekler basketbol karşılaşmasında yaşanan olaylar sonrası Basketbol Federasyonu’nun Emrah Güven’e 5 maç, oyucu Dejan Roduloviç’e ise 1 yıl karşılaşmalardan men cezası verilmesi sonrası Koopspor Antrenörü Emrah Güven açıklamalarda bulundu. 

Güven, Basketbol Federasyonu’nun  kendisine 11.05.2015’de cezayı açıkladığını, kendisinin 12.05.2015’de karara itiraz ettiğini belirtirken üzerinden yaklaşık 2 hafta geçmesine rağmen kendisine cevap verilmediği söyledi.

Ceza kuruluna sevk edilmediklerini belirten Güven, ne sözlü ne yazılı savunmalarının almadığını, kararın neye göre verildiğini anlamadıklarını belirtti. Hakemin oyuncuya tekme vurduğunu herkesin gördüğünü, oyuncunun hakeme tükürdüğünü kimsenin görmediğini söyleyip gözlemcinin atılan tekmeyi görmezden geldiğini savundu. Hakem Serdar Kızılsu’ya tek bir küfür etmediğini hatta Serdar Kızılsu ile tek bir konuşmasının olmadığını söyleyen Güven verilen cezaların adil olmadığını belirtti.

Basketbol Federasyonu’nun itiraza yanıt vermemesi konusunda Güven “Basketbol Federasyonu başkanı Ertuğ Nasıroğlu kararları kendisi mi alıyor? Ceza kurulu kimlerden oluşuyor ? Ne zaman? Hangi toplantıda bu kararları almışlar merak ediyoruz” dedi.

Basketbol Federasyonu’nun ilgili olaydan sonra tekme atan hakemi final serisi ilk maçına vererek de ödüllendirdiğini belirten Güven bugüne kadar final serisinin zarar görmemesi için beklediklerini ancak ligin bittiğini ve artık bir yanıt almak istediklerini belirterek sözlerini noktaladı.

Bu haber toplam 1909 defa okunmuştur