1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BİRLEŞİK KIBRIS'A SÜRDÜLER
BİRLEŞİK KIBRISA SÜRDÜLER

BİRLEŞİK KIBRIS'A SÜRDÜLER

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) 9’uncu ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın (MERC) 5’inci ayağına ev sahipliği yapan CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2014 dün başladı.

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi
Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) 9’uncu ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın (MERC) 5’inci ayağına ev sahipliği yapan CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2014 dün başladı. Kıbrıs Otomobil Derneği (Cyprus Automobile Association - CAA) çatısı altında düzenlenen ve Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) işbirliği ile gerçekleştirilen organizasyonun ilk etabı dün Güney ve Kuzey Lefkoşa’yı kapsayan Seyirci Özel Etabı oldu.

Binlerce kişi takip etti
Yıllar sonra Lefkoşa’nın iki tarafını birleştiren ralli organizasyonunu binlerce kişi surlar üstünden ve seyirci noktalarından takip etti. Yarışta Kıbrıslı Türk –Rum ve Avrupa ile Ortadoğu’dan yarışçılar yer aldı.
Lefkoşa’nın iki tarafını kapsayan Seyirci Özel Etabı’nın antrenman turları dün sabah 11.00 – 14.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Yarışmacılar kendi araçları ile değil, sivil araçlarla etapta tur atarak notlarını aldılar. Toplamda 5.86 kilometre olan, 2,9’ar kilometresi Güney ve Kuzey’i kapsayan Seyirci Özel Etabı’nın seremonik startı saat 17.30’da Güney Lefkoşa’da verildi. Seremonik startın ardından organizasyonda yer alan araçlar saat 17.36 itibarı ile birer dakika arayla etaba çıktılar.

Taksim Sahası’na uçarak girdiler
Araçlar Güney Lefkoşa’daki 2,9 kilometrelik alanı tamamladıktan sonra Yiğitler Burcu Parkı’nın altında kurulan rampa ile Lefkoşa’nın kuzeyine, Taksim Sahası’na uçarak girdiler. Taksim Sahası’nda oluşturulan bölümü geçen yarışmacılar Ledra Palas Sınır Kapısı yanından geçerek oluşturulan diğer kısımı tamamlayarak asfalta çıktılar. Ardından Cumhurbaşkanlığı güzergahsından Ziraat Bankası istikametinde ilerleyen araçlar, Girne Kapısı’ndan Şehitler Abidesi’ne, oradan da Osman Paşa Caddesi’ne geçtiler. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yoluna dönen araçlar, oradan Ledra Palas Sınır Kapısı’na girerek Taksim Sahası’nda içi su ile dolu bölümü geçerek yeniden Güney Lefkoşa’ya geçtiler ve etabı tamamladılar.

Coşkuyla karşıladılar
Yarışı surlar üzerinden ve seyirci noktalarından binlerce kişi takip etti. Yarışı takip eden seyirciler uluslararası alanda isim yapmış pilotları etabı geçerken ilgi ile takip ettiler. Yarışta yer alan Kıbrıslı Türk araçların etaba girişinde ise büyük bir coşku ile alkışladılar. Yarışın tamamlanmasının ardından güvenlik tedbirleri alındıktan sonra seyirciler organizasyon güzerhagından ayrıldılar.

Etabı Al Rajhi kazandı
Lefkoşa’ın iki kesimini kapsayan Seyirci Özel Etabı’nı Yazeed Racing Team takımından Yazeed Al Rajhi 5:04.1’lik derecesi ile kazandı. Al Rajhi’nin ardından Robert Consani – Maxime Vilmot ikilisi 5:06.9’luk dereceleri ile ikinci olurlarken, Khalid Al Qassimi – Chris Patterson ikilisi 5:08.1’lik dereceleri ile üçüncü oldular. CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2014 bugün ve yarın koşulacak etapların ardından tamamlanacak.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Bu haber toplam 1822 defa okunmuştur