1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Birinci Lig’de ilk düdükler çalıyor
Birinci Lig’de ilk düdükler çalıyor

Birinci Lig’de ilk düdükler çalıyor

K-Pet Birinci Lig’de hasret sona eriyor. Yeni sezonda Kırmızı ve Beyaz grup olmak üzere ikiye ayrılan Birinci Lig’de sezon boyunca birbirinden zor karşılaşmalar oynanacak. Ligin Beyaz Grubu bugün oynanacak karşılaşmalarla başlıyor

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Yeni sezonda yine kıyasıya yarışın olacağı K-Pet Birinci Lig’de hasret sona eriyor. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun yeni sezonda yaptığı düzenlemelerle lig ikiye ayrılıyor. Merkez ve batı bölgesi ağırlıklı olan Beyaz grup bugün, doğu bölgesi ağırlıklı olan Kırmızı grup ise, gelecek hafta başlayacak.

Beyaz Grup’ta ilk düdük bugün
K-Pet Birinci Lig’in Beyaz Grubu, bugün oynanacak 3 karşılaşma ile başlıyor. 15.30’da ilk düdüklerin çalacağı karşılaşmalarda takımlar sezona startı vermiş olacak. Ligin ikinci ayağı olan Kırmızı Grup ise grupta 10 takım bulunmasından dolayı gelecek hafta başlayacak.

Şampiyonlar direk terfi edecek
Birinci Lig’de 22 haftalık sürecin sonunda gruplarını şampiyon olarak tamamlayan takımlar Süper Lig’e direk çıkacak. Ligde Grup 2’ncileri ve 3’üncüleri arasında çapraz eşleşmeyle oynanacak olan Play Off karşılaşmaları sonunda ise 1 takım daha gelecek sezon adına Süper Lig’e terfi edecek.

Öte yandan, gruplarını 9’uncu, 10’uncu ve 11’inci bitiren takımlar direkt küme düşerken, grup maçları sonunda Birinci Lig Kırmızı Grup ve Beyaz Grup sıralamasında 5’inci, 6’ncı, 7’nci ve 8’nci sıraları alan takımlar Play Out grubunu oluşturacak.

Bu haber toplam 1359 defa okunmuştur