1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Birinci Lig cadı kazanı
Birinci Lig cadı kazanı

Birinci Lig cadı kazanı

K-Pet Birinci Lig’de her şey bu hafta sonunda belli oluyor. Ligin son haftasında hem 2’nci sırada hangi takımın olacağı, Play Off grubu ve Play Out grubunda kimlerin olacağı resmen belli olacak. Karşılaşmalar, bugün ve yarın oynanacak.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Dumlupınar kupasını kaldıracak

Ligin 24’üncü haftasında Gençlik Gücü’nün puan kaybetmesiyle şampiyonluğunu ilan eden Mağusa ekibi Dumlupınar, ligin son haftasında bugün Esentepe’yi konuk edecek. Kupa töreni için gerekli çalışmaları yaparak sahayı süsleyen sarı kırmızılılar, karşılaşmanın ardından şampiyonluk kupasını havaya kaldıracak. Mağusa ekibi, 17 yıl sonra Süper Lig’e yükselerek, müthiş bir başarıya imza atmıştı.

Gözleri lig ikinciliğinde
Birinci Lig’de şampiyonun belli olmasının ardından gözler ikinci sıraya çevrildi. Lig ikinciliği mücadelesi veren Gençlik Gücü ve Yalova yarın son maçlarını oynayacak. Ligde şu anda 53 puanla 2’nci sırada bulunan Gençlik Gücü, ligin son sırasında bulunan Lapta’yı konuk edecek. Yeşil beyazlılar, bu karşılaşmadan galip geldiği takdirde Süper Lig’e yükselen ikinci takım olacak. Ligde 52 puanla 3’üncü sırada bulunan Yalova ise, bir başka batı ekibi Baf Ülkü Yurdu’yla karşılaşacak. Sarı lacivertliler, bu karşılaşmayı kazanıp, rakibinin puan kaybetmesini bekleyecek.

Play Off mücadelesi sürüyor
Birinci Lig’de son haftaki maçların ardından gözler Süper Lig’e terfi eden son 2 takımın belirlenmesi için oynanacak olan Play Off karşılaşmalarına dönecek. Ligde şu ana kadar sadece 3’üncü sırada yer alacak takımın ve Denizli’nin Play Off oynaması garantilendi. Play Off grubu, Baf Ülkü Yurdu – Yalova ve Düzkaya – Girne Halk Evi karşılaşmalarının sonucuna göre şekillenecek. 25 maç sonunda 5’inci sırada 38 puanda bulunan Girne Halk Evi, 6’ncı sırada 36 puanda bulunan Baf Ülkü Yurdu ve 7’nci sırada 36 puanda bulunan Düzkaya takımları aldıkları sonuca göre Play Off oynamaya hak kazanacak.

Hamitköy’de son derece kritik bir maç
Ligde Süper Lig’e terfi etmenin yanında BTM Ligleri’ne de düşmeme mücadelesi de sürüyor. Ligin son sırasını haftalar öncesinden garantileyen Lapta gelecek sezonda da Birinci Lig’de mücadele etmek için İkinci Lig’in 7, 8, 9 ve 10’uncu sırada bitiren takımlarla Play Out oynayacak. Aynı puanda bulunan ve bu grupta yer almamak için mücadele eden Hamitköy ve Görneç maçı Hamitköy’ün ev sahipliğinde oynanacak. Bu karşılaşmada ev sahibi Hamitköy’e 1 puan da yetiyor.

2 maç rahat geçecek
Birinci Lig’in son haftasında oynanacak olan Karşıyaka – Göçmenköy ve Denizli – Gönyeli karşılaşmaları rahat geçecek. Sonucun önemli olmayacağı bu 2 karşılaşmada takımlar itibar kazanmak için sahada olacak. Denizli dışında diğer 3 takım bu karşılaşmalardan sonra 2015-2016 sezonuna resmen noktayı koyacak.

Bu haber toplam 1501 defa okunmuştur