1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Batıda derbi heyecanı
Batıda derbi heyecanı

Batıda derbi heyecanı

8 SEZON SONRA... K-Pet Süper Lig’in 10’uncu haftasında yarın Bostancı Bağcıl ile Binatlı karşı karşıya gelecek. İki takım son olarak 2006 – 2007 sezonunda karşı karşıya gelirken, taraflar 8 yıl sonra Süper Lig’de bölge derbisinde rakip olacak

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Süper Lig’in 10’uncu haftası Güzelyurt bölgesinde derbi maçına sahne olacak. Bu sezon aldığı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken Binatlı, Bostancı Bağcıl’ın konuğu olacak. İki takım da bu maça büyük önem gösteriyor. İki takımın da teknik direktörleri maç hakkındaki düşüncelerini YENİDÜZEN’e aktardı.

Bolkan: “Bağcıl olarak iyi hazırlandık”
Bostancı Bağcıl teknik direktörü Mehmet Bolkan bu karşılaşmanın kendileri açısından çok önemli olduğunu hatırlatarak, 3 puan için sahaya çıkacaklarını ifade etti. Bolkan, karşılaşmanın puan savaşı dışında bir derbi mücadelesi olması sebebiyle de önem taşıdığına vurgu yaparak, maçın dostça bitmesini temenni etti. Binatlı’nın iyi bir ekip olduğunu aldığı sonuçlarla kanıtladığını iddia eden tecrübeli teknik adam, Bağcıl olarak kendilerinin bu karşılaşmaya çok iyi hazırlandığını belirtti. Genç oyuncu Kaan Savaşkan 4 sarı kartlı olması sebebiyle bu karşılaşmada forma giyemeyecek.
Bostancı Bağcıl teknik direktörü Mehmet Bolkan, maç dışında başka bir konuya daha değindi. Bilindiği üzere, yabancı oyuncuları Smon, geçtiğimiz hafta Değirmenlik maçında kadroya alınmamış, maçtan 2 gün sonra ise Bağcıl’la yollarını ayırmıştı. Bolkan bu konu hakkında, oyuncunun sezon başından bu yana kârından çok zararının dokunduğunu, bu durumdan mutsuz olduğunu ve kendilerine devam edemeyeceğini ilettiğini söyledi. Sonuç olarak bu oyuncuyla yolların ayrıldığını ifade eden tecrübeli teknik adam, devre arasında oraya transfer yapacaklarını belirtti.

Nasıroğlu: “Unvanımızı korumak istiyoruz”
Binatlı teknik direktörü Ulus Nasıroğlu YENİDÜZEN’e maç hakkında yaptığı açıklamalarda, Bostancı Bağcıl’ın iyi bir rakip olduğunu ifade etti. Nasıroğlu, kendisinin rakiplerini bu sezon 1 kez izleme fırsatı bulduğunu, sert bir rakibin kendilerini beklediğini söyledi. Namağlupluk unvanını halen koruduklarını hatırlatan Nasıroğlu, rakiplerinin buna son vermek isteyeceğini dile getirdi. Geçen hafta yabancı oyuncuları Evor Bello başına darbe alarak 5 dikiş yemiş ve maça devam edememişti. Evor ve Ömer’in hafif sakatlıkları olduğunu kaydeden Nasıroğlu, iki futbolcuyu da maça yetiştirmek istediklerini sözleri ekledi. Ulus Nasıroğlu son olarak, maçın kazasız belasız, fair play çerçevesi içinde geçmesini temenni etti.

8 sezondan sonra
Güzelyurt’un 2 güçlü ekibi Bostancı Bağcıl ve Binatlı son olarak 2006-2007 sezonunda karşı karşıya geldi. O sezon oynanan maçlarda deplasman ekipleri gülen taraf oldu. Bostancı’da oynanan karşılaşmayı Binatlı 3-2, Güzelyurt’ta oynanan karşılaşmayı ise Bağcıl 1-0 kazandı. 2006-07 sezonunu ligin son sırasında tamamlayan Binatlı, tam 8 sezon aradan sonra Süper Lig’e bu sezon yükseldi ve yeniden Süper Lig’de mücadele etmeye başladı.

Bu haber toplam 1203 defa okunmuştur