1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Batı bölgesi sessizliğini bozdu
Batı bölgesi sessizliğini bozdu

Batı bölgesi sessizliğini bozdu

K-Pet Liglerinde son yıllarda sessiz kalan batı bölgesi takımları, bu ön plana çıktı. Güzelyurt Bölgesi’nde 3 takım bir üst lige terfi alırken, diğer takımlar şampiyonluk ve terfi yarışı içerisinde yer alsa da bu yarışı son anda kaybetti. Yalova ve Baf Ü

A+A-

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI
K-Pet Liglerinde 2015 – 2016 futbol sezonunda batı bölgesi ekipleri gösterdikleri performanslarla ön plana çıktı. Güzelyurt bölgesinde yer alan 3 takım, gösterdikleri performans sonunda bir üst lige terfi etme başarısı gösterdi. Batı bölgesinde bazı takımlar şampiyonluk ve terfi yarışı içerisinde yer alsalar da bu yarışı son anda kaybetti. Sezon adına batı bölgesinin başarılı olamayan takımı ise Bostancı Bağcıl oldu.

CentilmenLig’de ön planda
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından her hafta karşılaşmalardan sonra takımların davranış performansına göre yapılan “CentilmenLig” değerlendirmesinin en iyileri batı bölgesinden çıktı. Birinci Lig’i 101 ceza puanıyla bitiren Denizli, A takımlar bazındaki en centilmen takım unvanını aldı. A2 Süper Lig’de Bostancı Bağcıl ve Birinci Lig’de Baf Ülkü Yurdu kendi liglerinde en centilmen takımlar oldu.

Baf Ülkü Yurdu, Yalova ve Doğancı terfi aldı
K-Pet Birinci Lig’de sezona Süper Lig hedefiyle başlayan Yalova ile Baf Ülkü Yurdu, hedeflerine ulaşarak Süper Lig’e terfi etti. Hem Yalova, hem de Baf Ülkü Yurdu gelecek sezon Süper Lig’de mücadele edecek. Bir başka terfi alan takım Doğancı oldu. K-Pet İkinci Lig Play-out grubunda mücadele eden kırmızı mavililer, Lapta’nın yanında Birinci Lig’e terfi eden 2’nci takım oldu.

Binatlı, Lefke ve Denizli sonunu getiremedi
K-Pet Süper Lig’de şampiyonluğa en büyük adaylarından biri olan Binatlı, son haftalara kadar mücadelesini sürdürse de, 25’inci haftada K.Kaymaklı’ya yenilmesiyle bitime 1 hafta kala şampiyonluk şansını yitirdi. Binatlı’nın yanında Lefke de ikinci devrede inişli çıkışlı performans göstererek amacına ulaşamadı. Menekşe beyazlılar sezon sonunda ligi 5’inci sırada bitirirken, kupada da yarı finalde Yenicami’ye elendi. Sezon boyunca emin adımlarla yoluna devam eden, ancak bir türlü finali yapamayan bir başka takım da Denizli oldu. Play-off oynayan mavi beyazlılar, rakibi Ülkü Yurdu’yla 26 puanda Play-off maçlarını tamamlaması sebebiyle final maçı oynadı. Bu maçı 2-1 kaybeden Denizli, Süper Lig şansını kaybetti.

En başarısız takım Bağcıl
Süper Lig’e yıllar sonra veda eden Bostancı Bağcıl, batı takımları arasında en kötü sezonunu geçirdi. Tüm sezon boyunca 15 puan toplayan yeşil beyazlılar, ligde sonuncu geldi ve Süper Lig’e bitime 2 hafta kala veda etmek zorunda kaldı. Bostancı Bağcıl, Kıbrıs Kupası’nda da istediği sonucu alamadı. Kupanın ilk turunda Bostancı’nın bir başka takımı Yalova’yla eşleşen Bağcıl, bu karşılaşmadan 1-0 mağlup olarak kupaya erken veda etti.

18 sezon sonra yeniden 4 takım
Güzelyurt Bölgesi takımları yıllardan sonra ilk kez Süper Lig’de 4 takımla mücadele edecek. İlk olarak 1988 – 1989 sezonunda aynı ligde olan Baf Ülkü Yurdu, Binatlı, Yalova ve Lefke daha sonra 90 -91, 91-92 ve 97 – 98 sezonlarında Süper Lig’de yer aldı. Söz konusu 4 takım, 18 sezon sonra gelecek sezon yeniden Süper Lig’de mücadele edecek.

Bu haber toplam 1449 defa okunmuştur