1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Basketbol’da ‘Altyapı’ atağı
Basketbol’da ‘Altyapı’ atağı

Basketbol’da ‘Altyapı’ atağı

KKTC Basketbol Federasyonu basketbol alt yapısını oluşturmak, oyuncu yetiştirmek için 3 senelik orta vade planlamasına giderek Elit Basketbol Akademi adı altında 14-17 yaş aralığını kapsayan alt yapı taramasına dün başladı.

A+A-

Taramaya Sırbistan’dan Kızılyıldız takımı antrenörleri getirdildi ve dün Yakın Doğu İlkokulu Spor Salonu’nda Yıldız Erkek ve Genç Erkek kategorilerinde seçmeler başlandı.

Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada yetiştirilecek oyunculardan oluşacak olan milli takımların uluslararası organizasyonlara hazırlanması, ambargolarda boğulan, hedefi olmadığı için sporu bırakma noktasına gelen gençlere uluslararası alanda maçlar yaptırmak ve dünya ile bütünleştirmek hedefinin orgaya konduğu belirtildi.

Oyuncu kimlikleri oluşturulacak
Basketbol Federasyonu beş gün içerisinde 6 farklı etaptan oluşan çalışmalarına dün başladı. Taramalarda oyuncuların uluslararası düzeydeki seviyelerini görülecek, maç içi reaksiyon ve çözüm yeteneklerini incelenecek, motorik özelliklerine yönelik testler yapılacak ve bu bağlamlardan oluşan her bir oyuncu için ayrı kimlikler oluşturulacak.

Oluşturulacak kimlikler neticesinde oyuncuların  güçlü ve zayıf tarafları görülüp onlara yönelik antrenmanlar yaptırılacak, her etap sonrası hangi aşamaya gelindiği saptanacak ve zayıf yönlerinin güçlendirilmesi adına ertesi etap programlanacak.

Program
Yapılacak seçmeler sonucu oluşturulacak sporcu havuzu daha sonra belirlenecek tarih ve etaplarda çalışmalarına devam edecek. Fedrasyon üye dernek ve kulüplere yaptığı çağrı ile aşağıdaki tarihlerde çalışmalara katılmalarını rica etti. Tarihler şu şekilde:

Bugün: Mağusa Arena (Yıldız – Genç Erkek) 16.00 – 17.30
Yarın: Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu (Yıldız – Genç Erkek) 20.00 – 21.30
Perşembe: Yakın Doğu İlkokulu (17.00 – 18.00, 18.30 – 19.30) Seçilmiş oyuncular
Cuma: Yakın Doğu İlkokulu Spor Salonu (Yıldız – Genç Erkek) (16.30 – 17.45, 17.45 – 19.00) Maçlar

Fotoğraf: Hüseyin Özbarışcı

Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur