1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bakımdan geçti onay istendi
 Bakımdan geçti onay istendi

Bakımdan geçti onay istendi

Bir yıl önce sentetik zemine kavuşturulan Sadık Cemil Stadı bakımdan geçerken FIFA müfettişleri tarafından “FIFA Star 2” belgesi için yeniden incelendi

A+A-

Geçtiğimiz yıl Değirmenlik Belediyesi tarafından yenilenerek sentetik çim zemine kavuşturulan Değirmenlik Belediyesi Sadık Cemil Stadı dün FIFA müfettişleri tarafından denetlendi. Sahanın yapım ve bakımını üstlenen anlaşmalı firma olan Sedaş İnşaat Şti. Ltd. Direktörü Ahmet Çelebi ve Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal da incelemelerde yer aldı.

Belediyenin öz kaynakları ile yapılan stada anlaşmalı firma Sedaş İnşaat Şti. Ltd. tarafından 1 yıl sonra yeniden bakım yapılırken, “FIFA Recommended Star 2” belgeli saha FIFA müfettişi tarafından yeniden denetimden geçirildi.

Sedaş İnşaat Şti. Ltd. Direktörü Ahmet Çelebi, yaptığı açıklamada; “FIFA Recommended Star 2” belgeli sahaların belgelerinin geçerliliğinin bir yıl olduğunu, bir yıldan sonra bu sahaların yeniden denetlendiğini, bu bağlamda sahaya yeniden 10 ton yeşil granür atıldığını ve sahanın fırçalaması ile bakımının yapıldığını belirtti. Ahmet Çelebi, büyük paralar harcanarak yapılan bu sahanın bakımının da düzenli olarak yapılması gerektiğini, aksi takdirde sahanın yıpranacağını kaydetti.

Işısal: “Bakımın yapılması çok önemli”

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal ise açıklamasında, bir yıl önce, toplamda 1 milyon 265 bin TL’ye tamamlanan Değirmenlik Sadık Cemil Stadyumu’nun bakımının yapılmasının çok önemli olduğunu, sahanın bakımdan sonra yeniden FIFA müfettişleri tarafından denetlendiğini ifade etti.

Işısal, Değirmenlik Belediyesi olarak düzenli olarak sahanın bakımını yapacaklarını söylerken, sahayı kıllanan vatandaşların da sahayı kaliteli kullanmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Sadık Cemil Stadyumu’nun 1 yıl önce saha zemini sentetik çim yapılırken, saha kenarları tellendi ve alt yapısı ile çatısı değiştirilmişti. Stada ayrıca yürüyüş yolu eklenerek basın odası da yapılmıştı.

 

Bu haber toplam 1282 defa okunmuştur