1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Avrupa’ya yüzdüler
Avrupa’ya yüzdüler

Avrupa’ya yüzdüler

1740 kişinin katıldığı İstanbul “Kıtalararası Yüzme Moratonu”nda 359’cu gelen yüzücümüz Hasan İlker, Anadolu’dan Avrupa’ya ikinci kez yüzdü

A+A-

Hüseyin KIRAL

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bu yıl 26’cısı organize edilen, ‘2 Kıta 1yarış’ adı altında gerçekleşen yüzme maratonunda ülkemiz yüzücülerimizden Hasan İlker, Mirza İlker ve Osman Akkuş’da yer aldı.

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen yarışa 2220 kişi kayıt yaptırırken, yapılan havuz ve sağlık kontrollerinde 1740 kişi yüzmeye hak kazandı.
44 değişik ülkenin yüzücülerinin yarıştığı yüzme maratonunda ülkemiz sporcuları da yer aldı.

İlker “Yüzerek de olsa Avrupa’ya bağlandım”

İstanbul’un Anadolu yakasından Avrupa’ya ikinci kez yüzme başarısı gösteren yüzücümüz Hasan İlker gazetemize yaptığı ziyarette “Yüzerek de olsa Avrupa’ya bağlandım” dedi.

Hasan İlker, İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan Kanlıca İskelesi’nden suya girdiklerini ve İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan Kuruçeşme İskelesi’nden sudan çıktıklarını belirtirken, Galatasaray Adası yakınlarında yakalandığı ters akıntı nedeni ile çok zorluklar yaşadığını dile getirdi.
Kardeşi, Mirza ve Milli yüzücü Osman Akkuş ile birlikte İstanbul Boğazının serin sularında kulaç atarak Anadolu Yakaıs’ndan Avrupa’ya yaklaşık altı buçuk (6.5) kilometre yüzen Hasan İlker böylesine zorlu bir parkurda ve ters akıntıların çok olduğu bir ortama rağmen parkuru tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizdi.

Yaş kategorilerinde Osman Akkuş 6’ıncı, Mirza İlker 38’inci ve Hasan İlker’in 49’uncu geldiği yüzme maratonunda yüzücülerimiz devletten ve yüzme federasyonundan biraz daha destek talep ettiler.

Bu haber toplam 1366 defa okunmuştur