1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ATLETLER PİSTE ÇIKIYOR
ATLETLER PİSTE ÇIKIYOR

ATLETLER PİSTE ÇIKIYOR

15’inci Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları, Atletizm Yarışları bugün 14 ülkeden atletlerin katılımı ile yapılacak

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları’nda atletizm müsabakaları bugün yapılacak. Atatürk Stadı’nda saat 11.00’de başlayacak yarışlarda 14 ülkeden atletler yer alacak. Yarışlarda Moldovya, Ukrayna, Hırvatistan, Macaritan, Slovenya, Letonya, Estonya, Beyaz Rusya, Rusya, Nijerya ve Zimbabve’nin yanı sıra Türkiye ve ülkemizden atletler ter dökecekler. Yarışlar öncesi dün Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenlenerek organizasyon hakkında bilgiler verildi.

Geceyatmaz: “Emeği geçenlere canı gönülden teşekkürler”

Basın toplantısında ilk olarak KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Bilbay Geceyatmaz, Spor Dairesi Müdürü Besim Erdenay, Dünya Dağ Koşuları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Başoğlu ve Türkiye Milli takımı antrenörlerinden Hakan Beceren birer konuşma yaptılar. KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Bilbay Geceyatmaz yaptığı konuşmada aldığı bilgilere göre geçmiş yıllara göre bu yıl organizasyona rekor düzeyde katılım olduğunu öğrendiğini belirtirken “14 ülkeden sporcular yarışlarda yer alacak. Organizasyonda çalışan tüm ekibe verdikleri emeklerden dolayı canı gönülden teşekkür ederim” dedi. Ülkemizin en iyi atletlerinin de yarışlarda yer alacağını belirten Geceyatmaz, Türkiye’nin her zaman yanlarında olduğunu ve oyunlarda yalnız bırakmadığını sözlerine ekledi.

Erdenay: “Atletizm her zaman aşkımız olacak”

Spor Dairesi Müdürü Besim Erdenay yaptığı konuşmada uzun yıllar sonra yeniden atletizmin içerisinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “4 yıl sonra buralara gelmekten dolayı mutluyum” diyen Erdenay, “Uluslararası düzeyde yarışlar yapacağız. Yıllar önce hem federasyon başkanları hem de arkadaşlarımızla güzel ilişkiler kurmuştuk. Atletizm bizim aşkımız ve her zaman aşkımız olacak” ifadelerini kullandı.

Başoğlu: “Her türlü desteğe hazırız”

Dünya Dağ Koşuları Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Bursaspor Genel Müdürü Erhan Başoğlu konuşmasına KTSYD’yi tebrik ederek başladı. “Salona girdiğimde KTSYD logosundan etkilendim. Sporda ambargolar yaşayan bir ülkede üzerinde olimpiyat logosu ve altında doğruları yazan kalem figürü taşıyan KTSYD logosundan etkilendim” şeklinde konuşan Başoğlu “Kıbrıs’a birçok kez geldim. 4 yıl önce de oyunlara katılmıştım. Her geldiğimde, neden Beş Parmak Dağları’nda Dünya Dağ Koşusu Grand Prix’lerinden biri yapılmasın diye merak ediyorum. Bu konuda her türlü katkıyı yapmaya hazırım” şeklinde konuştu. Başoğlu’nun ardından kısa bri konuşma yapan Türkiye Milli Takımı antrenörlerinden Hakan Beceren, değerli bir kişinin anısına yapılan bu organizasyonda yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Hekimoğlu: “Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum”

Daha sonra yarışlarda yer alacak olan atletlerden bazıları tanıtıldı. 2008 Pekin Olimpiyatları Cirit Atma ikincisi Letonyalı Ainars Kovals, son olarak Çin’de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 100 metrede final koşan Azeri asıllı Türk atlet Ramil Guliyev, 2014 yılında Ukrayna milli takımı ile 4x400 metre ikinciliği elde eden, 23 yaş altı 800 metre ikinciliği bulunan Ukraynalı Olha Lyakhova ve ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu’nun tanıtımı gerçekleştirdi. Hekimoğlu burada yaptığı konuşmada “Yarışlarda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Program

15’inci Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Atletizm Yarışları, kadınlarda ve erkeklerde 5’er branşta yapılacak. Yarışlar Atatürk Stadı’nda saat 11.00’de başlayacak ve 14.00’te tamamlanacak.

Program şöyle:

11.00 Uzun Atlama Kadınlar
11.15 Cirit Atma Erkekler
11.30 100 Metre Engelli Kadınlar
11.50 400 Metre Kadınlar
12.00 100 Metre Engelli Kadınlar Madalya Seremonisi
12.10 1500 Metre Erkekler
12.20 400 Metre Kadınlar Madalya Seremonisi
12.30 Uzun Atlama Kadınlar Madalya Seremonisi
12.40 Üç Adım Atlama Erkekler
12.45 Disk Atma Erkekler
12.45 Cirit Atma Erkekler Madalya Seremonisi
12.50 1500 Metre Kadınlar
13.00 1500 Metre Erkekler Madalya Seremonisi
13.20 100 Metre Kadınlar
13.30 1500 Metre Kadınlar Madalya Seremonisi
13.35 100 Metre Erkekler
13.40 100 Metre Kadınlar Madalya Seremonisi
13.45 Üç Adım Atlama Erkekler Madalya Seremonisi
13.50 Disk Atma Erkekler Madalya Seremonisi
13.55 100 Metre Erkekler Madalya Seremonisi

Bu haber toplam 1466 defa okunmuştur